Marken in de gemeente Waterland

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Marken

Een eerste blik op Marken

Marken is een plaats in de gemeente Waterland. Deze plaats telt volgens het CBS 16.820 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Marken. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 372.993 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 372.993
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Marken

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Marken is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Marken moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Marken.

Woningen recent verkocht in Marken

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Marken. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Marken.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Marken. Een eengezinswoning in Marken komt het meest (61%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Marken

In Marken wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Marken

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Marken (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Marken
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Marken

Wil je een huis kopen in Marken? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Marken. Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Marken alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Marken.

Huizenprijzen in Marken

Starterswoningen in Marken zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Marken zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Marken zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Marken? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Marken

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Marken is 3.159 euro. De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Marken is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Marken

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Marken vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Marken

Marken bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen