De Huizenmarkt in Ilpendam (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Ilpendam

Woningmarkt Ilpendam

Ilpendam is een plaats in de gemeente Waterland. Deze plaats telt volgens het CBS 16.820 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ilpendam. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 604.189 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 12
Gemiddelde vraagprijs € 604.189
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Ilpendam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ilpendam is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ilpendam moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ilpendam.

Woningen recent verkocht in Ilpendam

Er zijn recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ilpendam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ilpendam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ilpendam. Een eengezinswoning in Ilpendam komt het meest (69%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ilpendam

In Ilpendam wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ilpendam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ilpendam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ilpendam
Binnenring: Nederland

Ilpendam waar ligt dat?

Woningen te koop Ilpendam

Wil je een huis kopen in Ilpendam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ilpendam . Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ilpendam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ilpendam.

Bekijk hier alle koopwoningen in Ilpendam. Zoek je huurwoning in Ilpendam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Ilpendam

Starterswoningen in Ilpendam zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Ilpendam zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ilpendam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ilpendam? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ilpendam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ilpendam is 3.955 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.509 euro).

Leeftijden Ilpendam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ilpendam vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Ilpendam

Ilpendam bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.