logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Ilpendam

Begrijp de huizenprijzen in Ilpendam met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Ilpendam

Ilpendam is een plaats in de gemeente Waterland. Deze plaats telt volgens het CBS 17.609 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ilpendam. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 560.343 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 7
Gemiddelde vraagprijs € 560.343
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Ilpendam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ilpendam is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ilpendam moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ilpendam.

Woningen recent verkocht in Ilpendam

Er zijn recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ilpendam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ilpendam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ilpendam. Een eengezinswoning in Ilpendam komt het meest (71%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ilpendam

In Ilpendam wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ilpendam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ilpendam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Ilpendam

Starterswoningen in Ilpendam zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Ilpendam zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ilpendam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Ilpendam? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Ilpendam

Wil je een huis kopen in Ilpendam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ilpendam . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ilpendam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ilpendam.

Bekijk alle koopwoningen in Ilpendam. Zoek je huurwoning in Ilpendam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Ilpendam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ilpendam is 4.353 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.924 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Ilpendam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ilpendam vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Ilpendam

Ilpendam bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.