De Huizenmarkt in Monnickendam (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Monnickendam

Woningmarkt Monnickendam

Monnickendam is een plaats in de gemeente Waterland. Deze plaats telt volgens het CBS 16.820 inwoners. Momenteel staan er 33 woningen te koop en zijn er recent 79 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Monnickendam. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 557.767 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 33
Woningen recent verkocht 79
Gemiddelde vraagprijs € 557.767
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Monnickendam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Monnickendam is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Monnickendam moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Monnickendam.

Woningen recent verkocht in Monnickendam

Er zijn recent 79 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Monnickendam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Monnickendam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Monnickendam. Een eengezinswoning in Monnickendam komt het meest (60%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Monnickendam

In Monnickendam wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Monnickendam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Monnickendam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Monnickendam
Binnenring: Nederland

Monnickendam waar ligt dat?

Woningen te koop Monnickendam

Wil je een huis kopen in Monnickendam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Monnickendam . Er staan momenteel 33 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Monnickendam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Monnickendam.

Bekijk hier alle koopwoningen in Monnickendam. Zoek je huurwoning in Monnickendam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Monnickendam

Starterswoningen in Monnickendam zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Monnickendam zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Monnickendam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Monnickendam? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Monnickendam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Monnickendam is 4.318 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.236 euro).

Leeftijden Monnickendam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Monnickendam vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Monnickendam

Monnickendam bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.