Oudwijk

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Oudwijk

Een eerste blik op Oudwijk

Oudwijk is een buurt in de gemeente Utrecht. Deze buurt telt volgens het CBS 32.855 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 20 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Oudwijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 510.396 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 20
Gemiddelde vraagprijs € 510.396
Percentage gezinnen met kinderen 13%

Verkoopduur woningen in Oudwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oudwijk is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oudwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oudwijk.

Woningen recent verkocht in Oudwijk

Er zijn recent 20 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oudwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oudwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oudwijk. Een eengezinswoning in Oudwijk komt het meest (47%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oudwijk

In Oudwijk wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Oudwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Oudwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oudwijk
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oudwijk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oudwijk vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Oudwijk

Wil je een huis kopen in Oudwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oudwijk. Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oudwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oudwijk.

Huizenprijzen in Oudwijk

Starterswoningen in Oudwijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oudwijk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oudwijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oudwijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oudwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oudwijk is 5.043 euro. De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Oudwijk is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Oudwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oudwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Oudwijk

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Oudwijk. De buurt zelf valt binnen de wijk Oost in de gemeente Utrecht.

Buiten Wittevrouwen Oudwijk Abstede, Tolsteegsingel e.o. Sterrenwijk Rubenslaan en omgeving Watervogelbuurt L. Napoleonplantsoen en omgeving Maarschalkerweerd en Mereveld Schildersbuurt Wilhelminapark en omgeving De Uithof Rijnsweerd Galgenwaard en omgeving

Alle straten van Oudwijk

Oudwijk bestaat uit 51 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen