Alle woningmarktinfo Schildersbuurt

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Schildersbuurt

Een eerste blik op Schildersbuurt

Schildersbuurt is een buurt in de gemeente Utrecht. Deze buurt telt volgens het CBS 32.855 inwoners. Momenteel staan er 14 woningen te koop en zijn er recent 38 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Schildersbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 579.088 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 14
Woningen recent verkocht 38
Gemiddelde vraagprijs € 579.088
Percentage gezinnen met kinderen 13%

Verkoopduur woningen in Schildersbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schildersbuurt is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schildersbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schildersbuurt.

Woningen recent verkocht in Schildersbuurt

Er zijn recent 38 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schildersbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schildersbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schildersbuurt. Een bovenwoning in Schildersbuurt komt het meest (35%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schildersbuurt

In Schildersbuurt wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Schildersbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Schildersbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schildersbuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Schildersbuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Schildersbuurt vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Schildersbuurt

Wil je een huis kopen in Schildersbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schildersbuurt . Er staan momenteel 14 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schildersbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schildersbuurt.

Zoek je huurwoning in Schildersbuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Schildersbuurt.

Huizenprijzen in Schildersbuurt

Starterswoningen in Schildersbuurt zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Schildersbuurt zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schildersbuurt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schildersbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schildersbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schildersbuurt is 5.219 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.738 euro).

Leeftijden Schildersbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schildersbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Schildersbuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Schildersbuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Oost in de gemeente Utrecht.

Buiten Wittevrouwen Oudwijk Abstede, Tolsteegsingel e.o. Sterrenwijk Rubenslaan en omgeving Watervogelbuurt L. Napoleonplantsoen en omgeving Maarschalkerweerd en Mereveld Schildersbuurt Wilhelminapark en omgeving De Uithof Rijnsweerd Galgenwaard en omgeving

Alle straten van Schildersbuurt

Schildersbuurt bestaat uit 25 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen