Huizenmarkt Kanaleneiland-Noord in Utrecht (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Kanaleneiland-Noord

Woningmarkt Kanaleneiland-Noord

Kanaleneiland-Noord is een buurt in de wijk Zuidwest en plaats Utrecht binnen de gemeente Utrecht. Deze buurt telt volgens het CBS 37.995 inwoners. Momenteel staan er 18 woningen te koop en zijn er recent 33 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kanaleneiland-Noord. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 343.062 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 18
Woningen recent verkocht 33
Gemiddelde vraagprijs € 343.062
Percentage gezinnen met kinderen 24%

Verkoopduur woningen in Kanaleneiland-Noord

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Kanaleneiland-Noord is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Kanaleneiland-Noord moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Kanaleneiland-Noord.

Woningen recent verkocht in Kanaleneiland-Noord

Er zijn recent 33 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kanaleneiland-Noord. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Kanaleneiland-Noord.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Kanaleneiland-Noord. Een bovenwoning in Kanaleneiland-Noord komt het meest (35%) voor. Daarna komt een portiekflat met 29% het meest voor.

Gezinssamenstelling Kanaleneiland-Noord

In Kanaleneiland-Noord wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Kanaleneiland-Noord

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Kanaleneiland-Noord (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Kanaleneiland-Noord
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Kanaleneiland-Noord

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Kanaleneiland-Noord vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Kanaleneiland-Noord waar ligt dat?

Woningen te koop Kanaleneiland-Noord

Wil je een huis kopen in Kanaleneiland-Noord? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Kanaleneiland-Noord . Er staan momenteel 18 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Kanaleneiland-Noord alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Kanaleneiland-Noord.

Bekijk hier alle koopwoningen in Kanaleneiland-Noord. Zoek je huurwoning in Kanaleneiland-Noord? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Kanaleneiland-Noord

Starterswoningen in Kanaleneiland-Noord zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Kanaleneiland-Noord zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Kanaleneiland-Noord zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Kanaleneiland-Noord? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Kanaleneiland-Noord

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Kanaleneiland-Noord is 4.244 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.054 euro).

Leeftijden Kanaleneiland-Noord

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Kanaleneiland-Noord vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Kanaleneiland-Noord

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Kanaleneiland-Noord. De buurt zelf valt binnen de wijk Zuidwest in de gemeente Utrecht.

Dichterswijk Rivierenwijk Bedrijvengebied Kanaleneiland Transwijk-Zuid Transwijk-Noord Kanaleneiland-Zuid Kanaleneiland-Noord

Alle straten van Kanaleneiland-Noord

Kanaleneiland-Noord bestaat uit 28 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.