logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Uithoorn

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Uithoorn met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Uithoorn

Uithoorn is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 31.442 inwoners. Momenteel staan er 40 woningen te koop en zijn er recent 109 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Uithoorn. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 360.735.

Woningen te koop 40
Woningen recent verkocht 109
Gemiddelde vraagprijs € 558.887
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 360.735
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Uithoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Uithoorn is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Uithoorn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Uithoorn.

Woningen recent verkocht in Uithoorn

Er zijn recent 109 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Uithoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Uithoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Uithoorn. Een eengezinswoning in Uithoorn komt het meest (52%) voor. Daarna komt een portiekflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Uithoorn

In Uithoorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Uithoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Uithoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Uithoorn

Starterswoningen in gemeente Uithoorn zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Uithoorn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Uithoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Uithoorn? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Uithoorn

Wil je een huis kopen in gemeente Uithoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Uithoorn . Er staan momenteel 40 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Uithoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Uithoorn.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Uithoorn. Zoek je huurwoning in gemeente Uithoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Uithoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Uithoorn is 4.234 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (4.193 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Uithoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Uithoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Uithoorn

De gemeente Uithoorn telt 2 plaatsen.

De Kwakel Uithoorn

Wijken van Uithoorn

Uithoorn bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.