Huizenmarkt Dorpscentrum in Uithoorn (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Dorpscentrum

Woningmarkt Dorpscentrum

Dorpscentrum is een wijk in de plaats Uithoorn binnen de gemeente Uithoorn. Deze wijk telt volgens het CBS 1.020 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dorpscentrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 479.493 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 479.493
Percentage gezinnen met kinderen 24%

Verkoopduur woningen in Dorpscentrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dorpscentrum is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dorpscentrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dorpscentrum.

Woningen recent verkocht in Dorpscentrum

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dorpscentrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dorpscentrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dorpscentrum. Een bovenwoning in Dorpscentrum komt het meest (40%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dorpscentrum

In Dorpscentrum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dorpscentrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dorpscentrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dorpscentrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Dorpscentrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Dorpscentrum vergeleken met de Uithoorn en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Dorpscentrum waar ligt dat?

Woningen te koop Dorpscentrum

Wil je een huis kopen in Dorpscentrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dorpscentrum . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dorpscentrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dorpscentrum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Dorpscentrum. Zoek je huurwoning in Dorpscentrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Dorpscentrum

Starterswoningen in Dorpscentrum zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Dorpscentrum zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dorpscentrum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dorpscentrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dorpscentrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dorpscentrum is 5.225 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.040 euro).

Leeftijden Dorpscentrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dorpscentrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Dorpscentrum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Dorpscentrum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Dorpscentrum

Dorpscentrumcentrum