De Huizenmarkt in Uithoorn (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Uithoorn

Woningmarkt Uithoorn

Uithoorn is een plaats in de gemeente Uithoorn. Deze plaats telt volgens het CBS 29.420 inwoners. Momenteel staan er 59 woningen te koop en zijn er recent 100 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Uithoorn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 505.477 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 59
Woningen recent verkocht 100
Gemiddelde vraagprijs € 505.477
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Uithoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Uithoorn is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Uithoorn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Uithoorn.

Woningen recent verkocht in Uithoorn

Er zijn recent 100 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Uithoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Uithoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Uithoorn. Een eengezinswoning in Uithoorn komt het meest (50%) voor. Daarna komt een portiekflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Uithoorn

In Uithoorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Uithoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Uithoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Uithoorn
Binnenring: Nederland

Uithoorn waar ligt dat?

Woningen te koop Uithoorn

Wil je een huis kopen in Uithoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Uithoorn . Er staan momenteel 59 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Uithoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Uithoorn.

Bekijk hier alle koopwoningen in Uithoorn. Zoek je huurwoning in Uithoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Uithoorn

Starterswoningen in Uithoorn zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Uithoorn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Uithoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Uithoorn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Uithoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Uithoorn is 4.123 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.763 euro).

Leeftijden Uithoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Uithoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Uithoorn

Uithoorn bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.