Huizenmarkt Legmeer in Uithoorn (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Legmeer

Woningmarkt Legmeer

Legmeer is een wijk in de plaats Uithoorn binnen de gemeente Uithoorn. Deze wijk telt volgens het CBS 7.400 inwoners. Momenteel staan er 25 woningen te koop en zijn er recent 42 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Legmeer. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 486.710 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 25
Woningen recent verkocht 42
Gemiddelde vraagprijs € 486.710
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Legmeer

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Legmeer is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Legmeer moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Legmeer.

Woningen recent verkocht in Legmeer

Er zijn recent 42 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Legmeer. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Legmeer.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Legmeer. Een eengezinswoning in Legmeer komt het meest (46%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Legmeer

In Legmeer wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Legmeer

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Legmeer (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Legmeer
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Legmeer

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Legmeer vergeleken met de Uithoorn en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Legmeer waar ligt dat?

Woningen te koop Legmeer

Wil je een huis kopen in Legmeer? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Legmeer . Er staan momenteel 25 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Legmeer alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Legmeer.

Bekijk hier alle koopwoningen in Legmeer. Zoek je huurwoning in Legmeer? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Legmeer

Starterswoningen in Legmeer zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Legmeer zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Legmeer zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Legmeer? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Legmeer

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Legmeer is 4.214 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.633 euro).

Leeftijden Legmeer

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Legmeer vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Legmeer

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Legmeer? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Legmeer

Legmeer