Huizenmarkt Meerwijk in Uithoorn (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Meerwijk

Woningmarkt Meerwijk

Meerwijk is een wijk in de plaats Uithoorn binnen de gemeente Uithoorn. Deze wijk telt volgens het CBS 5.790 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Meerwijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 659.024 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 18
Gemiddelde vraagprijs € 659.024
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Meerwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Meerwijk is 35 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Meerwijk kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Meerwijk

Er zijn recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Meerwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Meerwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Meerwijk. Een eengezinswoning in Meerwijk komt het meest (58%) voor. Daarna komt een galerijflat met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Meerwijk

In Meerwijk wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Meerwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Meerwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Meerwijk
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Meerwijk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Meerwijk vergeleken met de Uithoorn en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Meerwijk waar ligt dat?

Woningen te koop Meerwijk

Wil je een huis kopen in Meerwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Meerwijk . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Meerwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Meerwijk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Meerwijk. Zoek je huurwoning in Meerwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Meerwijk

Starterswoningen in Meerwijk zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Meerwijk zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Meerwijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Meerwijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Meerwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Meerwijk is 4.171 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.770 euro).

Leeftijden Meerwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Meerwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Meerwijk

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Meerwijk? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Meerwijk

Meerwijk