logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Scharnegoutum in Goënga

Begrijp de huizenprijzen in Scharnegoutum Súdwest-Fryslân met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Scharnegoutum Súdwest-Fryslân

Scharnegoutum is een buurt in de wijk Oost IJlst en plaats Goënga binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze buurt telt volgens het CBS 2.185 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scharnegoutum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 519.411 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 7
Gemiddelde vraagprijs € 519.411
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Scharnegoutum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Scharnegoutum is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Scharnegoutum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Scharnegoutum.

Woningen recent verkocht in Scharnegoutum

Er zijn recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scharnegoutum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Scharnegoutum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Scharnegoutum. Een eengezinswoning in Scharnegoutum komt het meest (85%) voor. Daarna komt een herenhuis met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Scharnegoutum

In Scharnegoutum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Scharnegoutum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Scharnegoutum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Scharnegoutum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Scharnegoutum vergeleken met de Súdwest-Fryslân en Nederland.

Huizenprijzen in Scharnegoutum Súdwest-Fryslân

Starterswoningen in Scharnegoutum Súdwest-Fryslân zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Scharnegoutum Súdwest-Fryslân zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Scharnegoutum Súdwest-Fryslân zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Scharnegoutum Súdwest-Fryslân? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Scharnegoutum Súdwest-Fryslân

Wil je een huis kopen in Scharnegoutum Súdwest-Fryslân? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Scharnegoutum Súdwest-Fryslân . Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Scharnegoutum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Scharnegoutum.

Bekijk alle koopwoningen in Scharnegoutum Súdwest-Fryslân. Zoek je huurwoning in Scharnegoutum Súdwest-Fryslân? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Scharnegoutum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Scharnegoutum is 2.888 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.002 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Scharnegoutum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Scharnegoutum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Scharnegoutum

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Scharnegoutum. De buurt zelf valt binnen de wijk Oost IJlst in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Scharnegoutum Goënga Gauw Verspreide huizen Scharnegoutum Verspreide huizen Goënga Verspreide huizen Gauw

Alle straten van Scharnegoutum

Scharnegoutum bestaat uit 25 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.