De Huizenmarkt gemeente Lopik (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Lopik

Woningmarkt Lopik

Lopik is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 14.395 inwoners. Momenteel staan er 42 woningen te koop en zijn er recent 39 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Lopik. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 42
Woningen recent verkocht 39
Gemiddelde vraagprijs € 493.781
Percentage gezinnen met kinderen 43%

Verkoopduur woningen in Lopik

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Lopik is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Lopik moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Lopik.

Woningen recent verkocht in Lopik

Er zijn recent 39 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Lopik. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Lopik.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Lopik. Een eengezinswoning in Lopik komt het meest (72%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Lopik

In Lopik wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Lopik

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Lopik (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Lopik
Binnenring: Nederland

Lopik waar ligt dat?

Woningen te koop Lopik

Wil je een huis kopen in Lopik? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Lopik . Er staan momenteel 42 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Lopik alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Lopik.

Bekijk hier alle koopwoningen in Lopik. Zoek je huurwoning in Lopik? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Lopik

Starterswoningen in Lopik zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Lopik zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Lopik zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Lopik? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Lopik

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Lopik is 3.465 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.748 euro).

Leeftijden Lopik

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Lopik vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Lopik

De gemeente Lopik telt 5 plaatsen.

Benschop Jaarsveld Lopik Lopikerkapel Polsbroek

Alle wijken van Lopik

Lopik bestaat uit 1 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.