logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Lopik

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Lopik met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Lopik

Lopik is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 14.704 inwoners. Momenteel staan er 17 woningen te koop en zijn er recent 48 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Lopik. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 380.764.

Woningen te koop 17
Woningen recent verkocht 48
Gemiddelde vraagprijs € 517.583
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 380.764
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Lopik

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Lopik is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Lopik moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Lopik.

Woningen recent verkocht in Lopik

Er zijn recent 48 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Lopik. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Lopik.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Lopik. Een eengezinswoning in Lopik komt het meest (73%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Lopik

In Lopik wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Lopik

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Lopik (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Lopik

Starterswoningen in gemeente Lopik zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Lopik zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Lopik zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Lopik? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Lopik

Wil je een huis kopen in gemeente Lopik? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Lopik . Er staan momenteel 17 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Lopik alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Lopik.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Lopik. Zoek je huurwoning in gemeente Lopik? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Lopik

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Lopik is 3.929 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.464 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Lopik

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Lopik vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Lopik

De gemeente Lopik telt 5 plaatsen.

Benschop Jaarsveld Lopik Lopikerkapel Polsbroek

Wijken van Lopik

Lopik bestaat uit 1 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.