Alle woningmarktinfo Gemeente Leiden

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Leiden

Een eerste blik op Leiden

Leiden is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 124.280 inwoners. Momenteel staan er 337 woningen te koop en zijn er recent 555 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leiden. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 337
Woningen recent verkocht 555
Gemiddelde vraagprijs € 446.968
Percentage gezinnen met kinderen 22%

Verkoopduur woningen in Leiden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leiden is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leiden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leiden.

Woningen recent verkocht in Leiden

Er zijn recent 555 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leiden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leiden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leiden. Een portiekflat in Leiden komt het meest (35%) voor. Daarna komt een galerijflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leiden

In Leiden wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Leiden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Leiden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Leiden
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Leiden

Wil je een huis kopen in Leiden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Leiden . Er staan momenteel 337 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leiden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leiden.

Zoek je huurwoning in Leiden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Leiden.

Huizenprijzen in Leiden

Starterswoningen in Leiden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Leiden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Leiden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Leiden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Leiden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leiden is 4.323 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.000 euro).

Leeftijden Leiden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leiden vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Leiden

De gemeente Leiden telt 1 plaats.

Leiden

Alle wijken van Leiden

Leiden bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen