logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Leiden

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Leiden met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Leiden

Leiden is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 127.089 inwoners. Momenteel staan er 160 woningen te koop en zijn er recent 500 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leiden. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 338.039.

Woningen te koop 160
Woningen recent verkocht 500
Gemiddelde vraagprijs € 526.357
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 338.039
Percentage gezinnen met kinderen 21%

Verkoopduur woningen in Leiden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leiden is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leiden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leiden.

Woningen recent verkocht in Leiden

Er zijn recent 500 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leiden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leiden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leiden. Een portiekflat in Leiden komt het meest (33%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leiden

In Leiden wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Leiden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Leiden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Leiden

Starterswoningen in gemeente Leiden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Leiden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Leiden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Leiden? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Leiden

Wil je een huis kopen in gemeente Leiden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Leiden . Er staan momenteel 160 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leiden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leiden.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Leiden. Zoek je huurwoning in gemeente Leiden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Leiden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leiden is 4.832 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.563 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Leiden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leiden vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Leiden

De gemeente Leiden telt 1 plaats.

Leiden

Wijken van Leiden

Leiden bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.