logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Morsdistrict in Leiden

Begrijp de huizenprijzen in Morsdistrict Leiden met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Morsdistrict Leiden

Morsdistrict is een wijk in de plaats Leiden binnen de gemeente Leiden. Deze wijk telt volgens het CBS 11.475 inwoners. Momenteel staan er 22 woningen te koop en zijn er recent 34 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Morsdistrict. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 476.064 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 22
Woningen recent verkocht 34
Gemiddelde vraagprijs € 476.064
Percentage gezinnen met kinderen 21%

Verkoopduur woningen in Morsdistrict

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Morsdistrict is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Morsdistrict moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Morsdistrict.

Woningen recent verkocht in Morsdistrict

Er zijn recent 34 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Morsdistrict. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Morsdistrict.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Morsdistrict. Een galerijflat in Morsdistrict komt het meest (37%) voor. Daarna komt een portiekflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Morsdistrict

In Morsdistrict wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Morsdistrict

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Morsdistrict (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Morsdistrict

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Morsdistrict vergeleken met de Leiden en Nederland.

Huizenprijzen in Morsdistrict Leiden

Starterswoningen in Morsdistrict Leiden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Morsdistrict Leiden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Morsdistrict Leiden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Morsdistrict Leiden? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Morsdistrict Leiden

Wil je een huis kopen in Morsdistrict Leiden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Morsdistrict Leiden . Er staan momenteel 22 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Morsdistrict alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Morsdistrict.

Bekijk alle koopwoningen in Morsdistrict Leiden. Zoek je huurwoning in Morsdistrict Leiden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Morsdistrict

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Morsdistrict is 4.648 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.704 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Morsdistrict

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Morsdistrict vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Morsdistrict

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Morsdistrict? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Morsdistrict

Transvaalbuurt Lage Mors Hoge Mors