logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Leiden-Noord in Leiden

Begrijp de huizenprijzen in Leiden-Noord Leiden met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Leiden-Noord Leiden

Leiden-Noord is een wijk in de plaats Leiden binnen de gemeente Leiden. Deze wijk telt volgens het CBS 15.205 inwoners. Momenteel staan er 27 woningen te koop en zijn er recent 52 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leiden-Noord. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 475.254 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 27
Woningen recent verkocht 52
Gemiddelde vraagprijs € 475.254
Percentage gezinnen met kinderen 26%

Verkoopduur woningen in Leiden-Noord

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leiden-Noord is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leiden-Noord moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leiden-Noord.

Woningen recent verkocht in Leiden-Noord

Er zijn recent 52 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leiden-Noord. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leiden-Noord.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leiden-Noord. Een eengezinswoning in Leiden-Noord komt het meest (33%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leiden-Noord

In Leiden-Noord wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Leiden-Noord

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Leiden-Noord (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Leiden-Noord

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Leiden-Noord vergeleken met de Leiden en Nederland.

Huizenprijzen in Leiden-Noord Leiden

Starterswoningen in Leiden-Noord Leiden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Leiden-Noord Leiden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Leiden-Noord Leiden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Leiden-Noord Leiden? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Leiden-Noord Leiden

Wil je een huis kopen in Leiden-Noord Leiden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Leiden-Noord Leiden . Er staan momenteel 27 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leiden-Noord alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leiden-Noord.

Bekijk alle koopwoningen in Leiden-Noord Leiden. Zoek je huurwoning in Leiden-Noord Leiden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Leiden-Noord

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leiden-Noord is 4.884 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.822 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Leiden-Noord

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leiden-Noord vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Leiden-Noord

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Leiden-Noord? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Leiden-Noord

Groenoord Noorderkwartier De Kooi