Huizenmarkt Kleipetten in Rijnsburg (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Kleipetten

Woningmarkt Kleipetten

Kleipetten is een buurt in de wijk Rijnsburg en plaats Rijnsburg binnen de gemeente Katwijk. Deze buurt telt volgens het CBS 16.160 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 26 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kleipetten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 635.454 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 26
Gemiddelde vraagprijs € 635.454
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Kleipetten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Kleipetten is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Kleipetten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Kleipetten.

Woningen recent verkocht in Kleipetten

Er zijn recent 26 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kleipetten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Kleipetten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Kleipetten. Een portiekflat in Kleipetten komt het meest (45%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Kleipetten

In Kleipetten wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Kleipetten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Kleipetten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Kleipetten
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Kleipetten

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Kleipetten vergeleken met de Katwijk en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Kleipetten waar ligt dat?

Woningen te koop Kleipetten

Wil je een huis kopen in Kleipetten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Kleipetten . Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Kleipetten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Kleipetten.

Bekijk hier alle koopwoningen in Kleipetten. Zoek je huurwoning in Kleipetten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Kleipetten

Starterswoningen in Kleipetten zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Kleipetten zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Kleipetten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Kleipetten? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Kleipetten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Kleipetten is 4.513 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.287 euro).

Leeftijden Kleipetten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Kleipetten vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Kleipetten

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Kleipetten. De buurt zelf valt binnen de wijk Rijnsburg in de gemeente Katwijk.

Centrum Kleipetten De Horn Frederiksoord-Noord Frederiksoord-Zuid Centrum-Noord De Hoek Westerhaghe Kamphuizerpolder Rijnsburg-Noord

Alle straten van Kleipetten

Kleipetten bestaat uit 34 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.