Huizenmarkt Rijnsburg in Rijnsburg (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Rijnsburg

Woningmarkt Rijnsburg

Rijnsburg is een wijk in de plaats Rijnsburg binnen de gemeente Katwijk. Deze wijk telt volgens het CBS 16.160 inwoners. Momenteel staan er 49 woningen te koop en zijn er recent 88 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rijnsburg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 528.125 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 49
Woningen recent verkocht 88
Gemiddelde vraagprijs € 528.125
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Rijnsburg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rijnsburg is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rijnsburg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rijnsburg.

Woningen recent verkocht in Rijnsburg

Er zijn recent 88 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rijnsburg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rijnsburg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rijnsburg. Een eengezinswoning in Rijnsburg komt het meest (33%) voor. Daarna komt een portiekflat met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rijnsburg

In Rijnsburg wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Rijnsburg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Rijnsburg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Rijnsburg
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Rijnsburg

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Rijnsburg vergeleken met de Katwijk en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Rijnsburg waar ligt dat?

Woningen te koop Rijnsburg

Wil je een huis kopen in Rijnsburg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rijnsburg . Er staan momenteel 49 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rijnsburg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rijnsburg.

Bekijk hier alle koopwoningen in Rijnsburg. Zoek je huurwoning in Rijnsburg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Rijnsburg

Starterswoningen in Rijnsburg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Rijnsburg zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rijnsburg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Rijnsburg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Rijnsburg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rijnsburg is 4.312 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.968 euro).

Leeftijden Rijnsburg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rijnsburg vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Rijnsburg

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Rijnsburg? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Rijnsburg

Centrum Kleipetten De Horn Frederiksoord-Noord Frederiksoord-Zuid Centrum-Noord De Hoek Westerhaghe Kamphuizerpolder Rijnsburg-Noord