logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Harderwijk

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Harderwijk met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Harderwijk

Harderwijk is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 48.906 inwoners. Momenteel staan er 78 woningen te koop en zijn er recent 291 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harderwijk. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 318.822.

Woningen te koop 78
Woningen recent verkocht 291
Gemiddelde vraagprijs € 516.915
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 318.822
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Harderwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Harderwijk is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Harderwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Harderwijk.

Woningen recent verkocht in Harderwijk

Er zijn recent 291 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harderwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Harderwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Harderwijk. Een eengezinswoning in Harderwijk komt het meest (54%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Harderwijk

In Harderwijk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Harderwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Harderwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Harderwijk

Starterswoningen in gemeente Harderwijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Harderwijk zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Harderwijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Harderwijk? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Harderwijk

Wil je een huis kopen in gemeente Harderwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Harderwijk . Er staan momenteel 78 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Harderwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Harderwijk.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Harderwijk. Zoek je huurwoning in gemeente Harderwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Harderwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Harderwijk is 4.151 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.692 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Harderwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Harderwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Harderwijk

De gemeente Harderwijk telt 2 plaatsen.

Harderwijk Hierden

Wijken van Harderwijk

Harderwijk bestaat uit 15 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.