De Huizenmarkt gemeente Harderwijk (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Harderwijk

Woningmarkt Harderwijk

Harderwijk is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 46.820 inwoners. Momenteel staan er 170 woningen te koop en zijn er recent 357 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harderwijk. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 318.822.

Woningen te koop 170
Woningen recent verkocht 357
Gemiddelde vraagprijs € 488.981
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 318.822
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Harderwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Harderwijk is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Harderwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Harderwijk.

Woningen recent verkocht in Harderwijk

Er zijn recent 357 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harderwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Harderwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Harderwijk. Een eengezinswoning in Harderwijk komt het meest (54%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Harderwijk

In Harderwijk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Harderwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Harderwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Harderwijk
Binnenring: Nederland

Harderwijk waar ligt dat?

Woningen te koop Harderwijk

Wil je een huis kopen in Harderwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Harderwijk . Er staan momenteel 170 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Harderwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Harderwijk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Harderwijk. Zoek je huurwoning in Harderwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Harderwijk

Starterswoningen in Harderwijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Harderwijk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Harderwijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Harderwijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Harderwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Harderwijk is 3.692 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (3.670 euro).

Leeftijden Harderwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Harderwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Harderwijk

De gemeente Harderwijk telt 2 plaatsen.

Harderwijk Hierden

Alle wijken van Harderwijk

Harderwijk bestaat uit 15 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.