Harderwijk in de gemeente Harderwijk

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Harderwijk

Een eerste blik op Harderwijk

Harderwijk is een plaats in de gemeente Harderwijk. Deze plaats telt volgens het CBS 46.820 inwoners. Momenteel staan er 101 woningen te koop en zijn er recent 382 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Harderwijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 400.379 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 101
Woningen recent verkocht 382
Gemiddelde vraagprijs € 400.379
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Harderwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Harderwijk is 31 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Harderwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Harderwijk.

Woningen recent verkocht in Harderwijk

Er zijn recent 382 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harderwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Harderwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Harderwijk. Een eengezinswoning in Harderwijk komt het meest (49%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Harderwijk

In Harderwijk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Harderwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Harderwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Harderwijk
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Harderwijk

Wil je een huis kopen in Harderwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Harderwijk . Er staan momenteel 101 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Harderwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Harderwijk.

Zoek je huurwoning in Harderwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Harderwijk.

Huizenprijzen in Harderwijk

Starterswoningen in Harderwijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Harderwijk zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Harderwijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Harderwijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Harderwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Harderwijk is 2.873 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.644 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Harderwijk is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Harderwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Harderwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Harderwijk

Harderwijk bestaat uit 15 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen