logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Harderwijk

Begrijp de huizenprijzen in Harderwijk met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Harderwijk

Harderwijk is een plaats in de gemeente Harderwijk. Deze plaats telt volgens het CBS 48.906 inwoners. Momenteel staan er 59 woningen te koop en zijn er recent 281 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harderwijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 485.959 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 59
Woningen recent verkocht 281
Gemiddelde vraagprijs € 485.959
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Harderwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Harderwijk is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Harderwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Harderwijk.

Woningen recent verkocht in Harderwijk

Er zijn recent 281 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harderwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Harderwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Harderwijk. Een eengezinswoning in Harderwijk komt het meest (55%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Harderwijk

In Harderwijk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Harderwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Harderwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Harderwijk

Starterswoningen in Harderwijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Harderwijk zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Harderwijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Harderwijk? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Harderwijk

Wil je een huis kopen in Harderwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Harderwijk . Er staan momenteel 59 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Harderwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Harderwijk.

Bekijk alle koopwoningen in Harderwijk. Zoek je huurwoning in Harderwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Harderwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Harderwijk is 4.068 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.611 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Harderwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Harderwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Harderwijk

Harderwijk bestaat uit 15 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.