Gemeente Druten

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Druten

Een eerste blik op Druten

Druten is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 18.695 inwoners. Momenteel staan er 44 woningen te koop en zijn er recent 47 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Druten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 424.113 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 44
Woningen recent verkocht 47
Gemiddelde vraagprijs € 424.113
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Druten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Druten is 36 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Druten kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Druten

Er zijn recent 47 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Druten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Druten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Druten. Een eengezinswoning in Druten komt het meest (55%) voor. Daarna komt een galerijflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Druten

In Druten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Druten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Druten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Druten
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Druten

Wil je een huis kopen in Druten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Druten. Er staan momenteel 44 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Druten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Druten.

Huizenprijzen in Druten

Starterswoningen in Druten zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Druten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Druten zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Druten? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Druten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Druten is 2.296 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.211 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Druten is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Druten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Druten vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Druten

De gemeente Druten telt 5 plaatsen.

Afferden Deest Druten Horssen Puiflijk

Alle wijken van Druten

Druten bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen