De Huizenmarkt gemeente Druten (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Druten

Woningmarkt Druten

Druten is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 18.695 inwoners. Momenteel staan er 80 woningen te koop en zijn er recent 76 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Druten. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 80
Woningen recent verkocht 76
Gemiddelde vraagprijs € 475.902
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Druten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Druten is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Druten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Druten.

Woningen recent verkocht in Druten

Er zijn recent 76 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Druten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Druten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Druten. Een eengezinswoning in Druten komt het meest (61%) voor. Daarna komt een galerijflat met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Druten

In Druten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Druten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Druten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Druten
Binnenring: Nederland

Druten waar ligt dat?

Woningen te koop Druten

Wil je een huis kopen in Druten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Druten . Er staan momenteel 80 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Druten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Druten.

Bekijk hier alle koopwoningen in Druten. Zoek je huurwoning in Druten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Druten

Starterswoningen in Druten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Druten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Druten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Druten? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Druten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Druten is 3.246 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.793 euro).

Leeftijden Druten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Druten vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Druten

De gemeente Druten telt 5 plaatsen.

Afferden Deest Druten Horssen Puiflijk

Alle wijken van Druten

Druten bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.