Huizenprijzen en de huizenmarkt Hanzekwartier in Dronten

Begrijp de huizenprijzen in Hanzekwartier Dronten met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hanzekwartier Dronten

Hanzekwartier is een buurt in de wijk Dronten Noord en plaats Dronten binnen de gemeente Dronten. Deze buurt telt volgens het CBS 1.730 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hanzekwartier. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 366.638 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 366.638
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Hanzekwartier

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hanzekwartier is 8 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hanzekwartier moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hanzekwartier.

Woningen recent verkocht in Hanzekwartier

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hanzekwartier. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hanzekwartier.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hanzekwartier. Een portiekflat in Hanzekwartier komt het meest (58%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hanzekwartier

In Hanzekwartier wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hanzekwartier

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hanzekwartier (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Hanzekwartier

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hanzekwartier vergeleken met de Dronten en Nederland.

Huizenprijzen in Hanzekwartier Dronten

Starterswoningen in Hanzekwartier Dronten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hanzekwartier Dronten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hanzekwartier Dronten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hanzekwartier Dronten? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hanzekwartier Dronten

Wil je een huis kopen in Hanzekwartier Dronten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hanzekwartier Dronten . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Hanzekwartier alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hanzekwartier.

Bekijk alle koopwoningen in Hanzekwartier Dronten. Zoek je huurwoning in Hanzekwartier Dronten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hanzekwartier

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hanzekwartier is 4.591 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.221 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hanzekwartier

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hanzekwartier vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Hanzekwartier

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Hanzekwartier. De buurt zelf valt binnen de wijk Dronten Noord in de gemeente Dronten.

Pioniersweg Houtwijk Hanzekwartier De Oeverloperwijk

Alle straten van Hanzekwartier

Hanzekwartier bestaat uit 12 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.