logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente De Ronde Venen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente De Ronde Venen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente De Ronde Venen

De Ronde Venen is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 45.572 inwoners. Momenteel staan er 131 woningen te koop en zijn er recent 206 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Ronde Venen. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 430.247.

Woningen te koop 131
Woningen recent verkocht 206
Gemiddelde vraagprijs € 834.220
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 430.247
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in De Ronde Venen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in De Ronde Venen is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in De Ronde Venen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in De Ronde Venen.

Woningen recent verkocht in De Ronde Venen

Er zijn recent 206 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Ronde Venen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond De Ronde Venen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in De Ronde Venen. Een eengezinswoning in De Ronde Venen komt het meest (50%) voor. Daarna komt een villa met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling De Ronde Venen

In De Ronde Venen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat De Ronde Venen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van De Ronde Venen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente De Ronde Venen

Starterswoningen in gemeente De Ronde Venen zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente De Ronde Venen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente De Ronde Venen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente De Ronde Venen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente De Ronde Venen

Wil je een huis kopen in gemeente De Ronde Venen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente De Ronde Venen . Er staan momenteel 131 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in De Ronde Venen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in De Ronde Venen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente De Ronde Venen. Zoek je huurwoning in gemeente De Ronde Venen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in De Ronde Venen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in De Ronde Venen is 5.479 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.719 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden De Ronde Venen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in De Ronde Venen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente De Ronde Venen

De gemeente De Ronde Venen telt 8 plaatsen.

Abcoude Amstelhoek Baambrugge de Hoef Mijdrecht Vinkeveen Waverveen Wilnis

Wijken van De Ronde Venen

De Ronde Venen bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.