De Huizenmarkt gemeente Bloemendaal (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Bloemendaal

Woningmarkt Bloemendaal

Bloemendaal is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 23.195 inwoners. Momenteel staan er 122 woningen te koop en zijn er recent 137 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bloemendaal. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 840.509.

Woningen te koop 122
Woningen recent verkocht 137
Gemiddelde vraagprijs € 1.378.350
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 840.509
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Bloemendaal

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bloemendaal is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Bloemendaal moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Bloemendaal.

Woningen recent verkocht in Bloemendaal

Er zijn recent 137 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bloemendaal. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bloemendaal.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bloemendaal. Een eengezinswoning in Bloemendaal komt het meest (31%) voor. Daarna komt een portiekflat met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bloemendaal

In Bloemendaal wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Bloemendaal

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Bloemendaal (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Bloemendaal
Binnenring: Nederland

Bloemendaal waar ligt dat?

Woningen te koop Bloemendaal

Wil je een huis kopen in Bloemendaal? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Bloemendaal . Er staan momenteel 122 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bloemendaal alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bloemendaal.

Bekijk hier alle koopwoningen in Bloemendaal. Zoek je huurwoning in Bloemendaal? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Bloemendaal

Starterswoningen in Bloemendaal zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Bloemendaal zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Bloemendaal zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Bloemendaal? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Bloemendaal

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bloemendaal is 6.401 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (5.956 euro).

Leeftijden Bloemendaal

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bloemendaal vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Bloemendaal

De gemeente Bloemendaal telt 5 plaatsen.

Aerdenhout Bennebroek Bloemendaal Overveen Vogelenzang

Alle wijken van Bloemendaal

Bloemendaal bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.