Huizenmarkt Bloemendaal in Overveen (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Bloemendaal

Woningmarkt Bloemendaal

Bloemendaal is een wijk in de plaats Overveen binnen de gemeente Bloemendaal. Deze wijk telt volgens het CBS 6.715 inwoners. Momenteel staan er 44 woningen te koop en zijn er recent 53 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bloemendaal. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 1.408.981 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 44
Woningen recent verkocht 53
Gemiddelde vraagprijs € 1.408.981
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Bloemendaal

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bloemendaal is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Bloemendaal moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Bloemendaal.

Woningen recent verkocht in Bloemendaal

Er zijn recent 53 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bloemendaal. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bloemendaal.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bloemendaal. Een portiekflat in Bloemendaal komt het meest (36%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bloemendaal

In Bloemendaal wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Bloemendaal

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Bloemendaal (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Bloemendaal
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Bloemendaal

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Bloemendaal vergeleken met de Bloemendaal en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Bloemendaal waar ligt dat?

Woningen te koop Bloemendaal

Wil je een huis kopen in Bloemendaal? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Bloemendaal . Er staan momenteel 44 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bloemendaal alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bloemendaal.

Bekijk hier alle koopwoningen in Bloemendaal. Zoek je huurwoning in Bloemendaal? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Bloemendaal

Starterswoningen in Bloemendaal zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Bloemendaal zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Bloemendaal zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Bloemendaal? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Bloemendaal

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bloemendaal is 7.239 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (7.193 euro).

Leeftijden Bloemendaal

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bloemendaal vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Bloemendaal

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Bloemendaal? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Bloemendaal

Bloemendaal Veen en Duin Wildhoef Duinlustpark Provinciaal Ziekenhuis De Rijp Verspreide huizen Bloemendaal