Overveen in de gemeente Bloemendaal

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Overveen

Een eerste blik op Overveen

Overveen is een plaats in de gemeente Bloemendaal. Deze plaats telt volgens het CBS 23.195 inwoners. Momenteel staan er 29 woningen te koop en zijn er recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Overveen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 1.223.167 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 29
Woningen recent verkocht 14
Gemiddelde vraagprijs € 1.223.167
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Overveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overveen is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overveen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Overveen.

Woningen recent verkocht in Overveen

Er zijn recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overveen. Een portiekflat in Overveen komt het meest (33%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overveen

In Overveen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Overveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Overveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Overveen
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Overveen

Wil je een huis kopen in Overveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Overveen. Er staan momenteel 29 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Overveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overveen.

Huizenprijzen in Overveen

Starterswoningen in Overveen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Overveen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Overveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Overveen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Overveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overveen is 5.371 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (5.223 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Overveen is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Overveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overveen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Overveen

Overveen bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen