Huizenprijzen en de huizenmarkt in Overveen

Begrijp de huizenprijzen in Overveen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Overveen

Overveen is een plaats in de gemeente Bloemendaal. Deze plaats telt volgens het CBS 23.195 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overveen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 1.051.051 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 16
Gemiddelde vraagprijs € 1.051.051
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Overveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overveen is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overveen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Overveen.

Woningen recent verkocht in Overveen

Er zijn recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overveen. Een eengezinswoning in Overveen komt het meest (32%) voor. Daarna komt een portiekflat met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overveen

In Overveen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Overveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Overveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Overveen

Starterswoningen in Overveen zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Overveen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Overveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Overveen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Overveen

Wil je een huis kopen in Overveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Overveen . Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Overveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overveen.

Bekijk alle koopwoningen in Overveen. Zoek je huurwoning in Overveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Overveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overveen is 6.215 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (6.290 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Overveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overveen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Overveen

Overveen bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.