Huizenmarkt Bennebroek in Bennebroek (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Bennebroek

Woningmarkt Bennebroek

Bennebroek is een wijk in de plaats Bennebroek binnen de gemeente Bloemendaal. Deze wijk telt volgens het CBS 5.250 inwoners. Momenteel staan er 32 woningen te koop en zijn er recent 41 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bennebroek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 709.069 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 32
Woningen recent verkocht 41
Gemiddelde vraagprijs € 709.069
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Bennebroek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bennebroek is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Bennebroek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Bennebroek.

Woningen recent verkocht in Bennebroek

Er zijn recent 41 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bennebroek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bennebroek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bennebroek. Een eengezinswoning in Bennebroek komt het meest (52%) voor. Daarna komt een portiekflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bennebroek

In Bennebroek wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Bennebroek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Bennebroek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Bennebroek
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Bennebroek

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Bennebroek vergeleken met de Bloemendaal en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Bennebroek waar ligt dat?

Woningen te koop Bennebroek

Wil je een huis kopen in Bennebroek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Bennebroek . Er staan momenteel 32 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bennebroek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bennebroek.

Bekijk hier alle koopwoningen in Bennebroek. Zoek je huurwoning in Bennebroek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Bennebroek

Starterswoningen in Bennebroek zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Bennebroek zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Bennebroek zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Bennebroek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Bennebroek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bennebroek is 5.030 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.700 euro).

Leeftijden Bennebroek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bennebroek vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Bennebroek

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Bennebroek? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Bennebroek

Oude Kern Bennebroek Villawijk Het Duin Leidsevaart- Bloemhof Villawijk Bijweg Meerwijk Vogelenzang Psychiatrisch Ziekenhuis