Huizenmarkt Matenhoeve in Apeldoorn (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Matenhoeve

Woningmarkt Matenhoeve

Matenhoeve is een buurt in de wijk Zuidoost en plaats Apeldoorn binnen de gemeente Apeldoorn. Deze buurt telt volgens het CBS 26.125 inwoners. Momenteel staan er 15 woningen te koop en zijn er recent 21 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Matenhoeve. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 322.089 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 15
Woningen recent verkocht 21
Gemiddelde vraagprijs € 322.089
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Matenhoeve

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Matenhoeve is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Matenhoeve moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Matenhoeve.

Woningen recent verkocht in Matenhoeve

Er zijn recent 21 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Matenhoeve. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Matenhoeve.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Matenhoeve. Een eengezinswoning in Matenhoeve komt het meest (92%) voor. Daarna komt een bungalow met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Matenhoeve

In Matenhoeve wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Matenhoeve

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Matenhoeve (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Matenhoeve
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Matenhoeve

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Matenhoeve vergeleken met de Apeldoorn en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Matenhoeve waar ligt dat?

Woningen te koop Matenhoeve

Wil je een huis kopen in Matenhoeve? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Matenhoeve . Er staan momenteel 15 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Matenhoeve alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Matenhoeve.

Bekijk hier alle koopwoningen in Matenhoeve. Zoek je huurwoning in Matenhoeve? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Matenhoeve

Starterswoningen in Matenhoeve zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Matenhoeve zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Matenhoeve zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Matenhoeve? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Matenhoeve

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Matenhoeve is 2.868 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.695 euro).

Leeftijden Matenhoeve

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Matenhoeve vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Matenhoeve

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Matenhoeve. De buurt zelf valt binnen de wijk Zuidoost in de gemeente Apeldoorn.

Matendreef Matenhorst Matendonk Matenhoeve Matenveld Matengaarde Matenhoek Kuipersveld

Alle straten van Matenhoeve

Matenhoeve bestaat uit 29 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.