Gemeente Alphen aan den Rijn

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Alphen aan den Rijn

Een eerste blik op Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 109.615 inwoners. Momenteel staan er 343 woningen te koop en zijn er recent 1.054 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Alphen aan den Rijn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 506.043 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 343
Woningen recent verkocht 1.054
Gemiddelde vraagprijs € 506.043
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Alphen aan den Rijn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Alphen aan den Rijn is 46 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Alphen aan den Rijn kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Alphen aan den Rijn

Er zijn recent 1.054 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alphen aan den Rijn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Alphen aan den Rijn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Alphen aan den Rijn. Een eengezinswoning in Alphen aan den Rijn komt het meest (32%) voor. Daarna komt een portiekflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Alphen aan den Rijn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Alphen aan den Rijn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Alphen aan den Rijn
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Alphen aan den Rijn

Wil je een huis kopen in Alphen aan den Rijn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Alphen aan den Rijn . Er staan momenteel 343 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Alphen aan den Rijn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Alphen aan den Rijn.

Zoek je huurwoning in Alphen aan den Rijn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Alphen aan den Rijn.

Huizenprijzen in Alphen aan den Rijn

Starterswoningen in Alphen aan den Rijn zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Alphen aan den Rijn zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Alphen aan den Rijn zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Alphen aan den Rijn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Alphen aan den Rijn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Alphen aan den Rijn is 3.114 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.868 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Alphen aan den Rijn is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Alphen aan den Rijn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Alphen aan den Rijn vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Alphen aan den Rijn

De gemeente Alphen aan den Rijn telt 8 plaatsen.

Aarlanderveen Alphen aan den Rijn Benthuizen Boskoop Hazerswoude-Dorp Hazerswoude-Rijndijk Koudekerk aan den Rijn Zwammerdam

Alle wijken van Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen