logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Alphen aan den Rijn

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Alphen aan den Rijn met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 114.182 inwoners. Momenteel staan er 119 woningen te koop en zijn er recent 507 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alphen aan den Rijn. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 309.036.

Woningen te koop 119
Woningen recent verkocht 507
Gemiddelde vraagprijs € 467.503
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 309.036
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Alphen aan den Rijn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Alphen aan den Rijn is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Alphen aan den Rijn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Alphen aan den Rijn.

Woningen recent verkocht in Alphen aan den Rijn

Er zijn recent 507 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alphen aan den Rijn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Alphen aan den Rijn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Alphen aan den Rijn. Een eengezinswoning in Alphen aan den Rijn komt het meest (38%) voor. Daarna komt een galerijflat met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Alphen aan den Rijn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Alphen aan den Rijn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Alphen aan den Rijn

Starterswoningen in gemeente Alphen aan den Rijn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Alphen aan den Rijn zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Alphen aan den Rijn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Alphen aan den Rijn? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Alphen aan den Rijn

Wil je een huis kopen in gemeente Alphen aan den Rijn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Alphen aan den Rijn . Er staan momenteel 119 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Alphen aan den Rijn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Alphen aan den Rijn.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn. Zoek je huurwoning in gemeente Alphen aan den Rijn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Alphen aan den Rijn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Alphen aan den Rijn is 3.760 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.493 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Alphen aan den Rijn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Alphen aan den Rijn vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Alphen aan den Rijn

De gemeente Alphen aan den Rijn telt 8 plaatsen.

Aarlanderveen Alphen aan den Rijn Benthuizen Boskoop Hazerswoude-Dorp Hazerswoude-Rijndijk Koudekerk aan den Rijn Zwammerdam

Wijken van Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.