Huizenprijzen en de huizenmarkt in Benthuizen

Begrijp de huizenprijzen in Benthuizen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Benthuizen

Benthuizen is een plaats in de gemeente Alphen aan den Rijn. Deze plaats telt volgens het CBS 109.615 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Benthuizen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 481.714 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 10
Gemiddelde vraagprijs € 481.714
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Benthuizen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Benthuizen is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Benthuizen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Benthuizen.

Woningen recent verkocht in Benthuizen

Er zijn recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Benthuizen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Benthuizen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Benthuizen. Een eengezinswoning in Benthuizen komt het meest (77%) voor. Daarna komt een villa met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Benthuizen

In Benthuizen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Benthuizen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Benthuizen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Benthuizen

Starterswoningen in Benthuizen zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Benthuizen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Benthuizen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Benthuizen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Benthuizen

Wil je een huis kopen in Benthuizen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Benthuizen . Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Benthuizen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Benthuizen.

Bekijk alle koopwoningen in Benthuizen. Zoek je huurwoning in Benthuizen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Benthuizen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Benthuizen is 4.313 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.241 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Benthuizen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Benthuizen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Benthuizen

Benthuizen bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.