Het verkooproces met een makelaar.

Hier lees & leer je over het verkopen van je woning. Een overzicht van het verkoopproces dat jij samen met een makelaar doorloopt.

Wat is een verkoopmakelaar?

Een verkoopmakelaar helpt met het verkopen van je huis. Dit betekent dat hij of zij zorgt dat het verkoopproces soepel verloopt. Tijdens dit proces heeft de makelaar eigenlijk twee petten op: bemiddelaar & adviseur.

Wat doet een verkoopmakelaar?

De eerste stap is vaak dat de makelaar kijk wat je persoonlijke voorwaarden zijn. Wat vind je belangrijk? Heb je bepaalde voorkeuren? Dit komt aan bod bij het kennismakingsgesprek. Aan de hand van dat gesprek kan er vervolgens een verkoopstrategie gemaakt worden. Om tot een juiste strategie te komen is een waardebepaling van je huis nodig.

Tip
Jouw geschatte woningwaarde

Huispedia geeft je de mogelijkheid om een goede indicatie te krijgen van je woningwaarde. Fijn om te weten: het is gratis en simpel. Belangrijk om te weten: het gaat hier om een indicatie en geen taxatie.

Check jouw woningwaarde

De makelaar toetst je woning en geeft je een reëel beeld van de situatie met een een bijbehorend advies. Als je als verkoper akkoord gaat met de geadviseerde verkoopstrategie gaat hij of zij opzoek naar geïnteresseerden. Deze groep geïnteresseerden krijgt vervolgens een rondleiding waarbij de verkoopmakelaar alle belangrijke informatie over de woning deelt.

Je krijgt natuurlijk maar één kans om een eerste indruk te maken. Dan is het handig om te weten waar kopers op afknappen of juist voor vallen. De verkoopmakelaar zal er alles aan doen om de voordelen van jouw woning eruit te laten springen.

Extra toelichting
Het toetsen van je woning

Een makelaar beschikt over marktkennis waardoor hij of zij een goed beeld heeft van wat een woning waard is. Enkele voorbeelden waar een makelaar naar kijkt: de vraag naar het type woning waar je huis onder valt, vierkante meters, de locatie en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen.

Mochten mensen uiteindelijk een bod doen op je woning, dan is de verkoopmakelaar degene die je helpt bij het onderhandelen. Want wat gebeurt er als je overeenstemming hebt bereikt en er vervolgens een hoger bod binnenkomt?

Een makelaar weet wat de regels zijn en hoe je als verkopende partij hiermee omgaat.

De makelaar als aanspreekpunt

De verkoopmakelaar is tijdens het verkoopproces ook het aanspreekpunt. Dit betekent dat (kritische) vragen niet bij jou belanden maar bij je makelaar.

Wat zijn de kosten van een verkoopmakelaar?

Een makelaar biedt graag zijn kennis & vaardigheden aan, maar vraagt hier (logischerwijs) wel een vergoeding voor. Deze vergoeding heeft een naam: de courtage. Mocht je dat woord ergens tegenkomen dan weet je: het gaat hier om de makelaarsvergoeding. De makelaarscourtage is een percentage van het bedrag waarvoor je woning verkocht wordt.

Extra toelichting
Courtage % x verkoopprijs van je woning

Voorbeeld: Een courtage van 1,25% bij een verkooprijs van € 480.000 =

0,0125 x 480.000 = €6.000

Dit is voor de makelaar de ultieme motivatie om jouw woning voor een zo’n hoog mogelijk bedrag te verkopen.

Maar de vraag is dan: wat zijn gangbare makelaarstarieven? In het jaar 2022 ligt de gemiddelde makelaarsvergoeding tussen de 0,85% en 1,25%. Hoeveel geld dit uiteindelijk is hangt dus af van de werkelijke verkoopprijs van je woning.

Met welke kosten kan ik nog meer rekening houden?

De opstartkosten, deze verschillen per makelaar. Doorgaans wordt hier tussen de €350 en €750 euro gerekend. Dit bedrag wordt gevraagd nog voor de makelaar start met het verkooptraject. Belangrijk om te onthouden: deze kosten worden gemaakt ongeacht of je woning daadwerkelijk verkocht wordt.

Niet elke makelaar rekent opstartkosten. Je kunt online of tijdens het kennismakingsgesprek nagaan of de makelaar gebruik maakt van opstartkosten.

Mocht je als verkoper plots besluiten toch niet door te willen gaan met de verkoop van je woning, dan worden er intrekkingskosten in rekening gebracht.

Extra toelichting
Intrekkingskosten

De makelaar brengt kosten in rekening als je besluit de verkoopopdracht in te trekken. De makelaar heeft natuurlijk de nodige tijd geïnvesteerd en wil hiervoor een vergoeding. De hoogte van dit bedrag verschilt per makelaar en kun je vooraf opvragen.

Bij het kiezen van een makelaar is het onderwerp ‘extra kosten’ altijd goed om mee te nemen. Bij extra kosten kun je bijvoorbeeld denken aan advertentiekosten die de makelaar maakt bij het verkopen van je woning. Ook hier geldt weer dat dit per makelaar verschilt.

Sommige makelaars bieden verschillende ‘pakketten’. Zo kan er bijvoorbeeld bij het ene pakket ‘extra advertenties’ zitten. Deze advertentiekosten zijn dan verwerkt in de prijs. Jij (de verkoper) geeft dan aan wat je voorkeur heeft.

Extra toelichting
Makelaarskosten & Belasting

Over de makelaarscourtage (en andere makelaarskosten) wordt 21% BTW geheven. Dit betekent dat deze kosten helaas niet aftrekbaar zijn van de belasting.

Je kijkt uiteindelijk naar meerdere zaken bij het vinden van de juiste makelaar, waarvan makelaarskosten zeker een belangrijke is. Maar je kijkt natuurlijk naar meer punten!

Welke makelaar past bij mij?

Hier moet je op letten

Als verkoper zoek je natuurlijk naar de combinatie van een hoge beoordeling en lage makelaarskosten. Maar kies je voor een lokaal makelaarskantoor dat kleinschalig opereert? Of geef je toch de voorkeur aan een bekende naam met meerdere vestigingen in Nederland?

Je wilt uiteindelijk samenwerken met iemand die je goed begeleidt en aangeeft jouw persoonlijke voorkeuren begrijpt. Een persoonlijke klik speelt hierbij een rol, maar toch is het belangrijk om ook andere punten mee te nemen:

  • Hoeveel tijd wordt er genomen voor bezichtigen?

  • Worden de bezichtigingen altijd gedaan door dezelfde makelaar?

  • Wil je de verkoop volledig uit handen geven? Of schakel je het makelaarskantoor alleen in bij onderdelen die je zelf niet wilt of kunt doen?

Dit zijn voorbeelden van punten die je bespreekt bij het kennismakingsgesprek.

Online meekijken

Mensen (verkopers in dit geval) kunnen steeds vaker online meekijken. Sommige makelaars werken met een online woondossier waarin zaken zoals geplande bezichtigingen en ontvangen biedingen terug te zien zijn.

Dit soort digitale diensten is vaak een aanvulling op de bestaande diensten. Lijkt zoiets je handig? Dan is dat iets om mee te nemen bij je makelaarskeuze.

Tip
Online meekijken tijdens het verkoopproces?

Hecht jij veel waarde aan transparantie? Dan hoort Huispedia Online Bieden zeker bij jouw verkoopproces! Dit is namelijk dè plek waar je alle biedingen overzichtelijk op één plek ontvangt. Zo ben jij altijd op de hoogte van nieuwe biedingen en sluit je geen bieders uit.

Lees meer over Huispedia Online Bieden

Mijn woning is bijzonder

Afwijkende huizen vragen soms om makelaars met unieke kennis en ervaring. Dit kan zijn omdat financiële of juridische zaken de verkoop van de woning net wat complexer maken. Zo zijn er makelaars die zich specialiseren in landelijke woonhuizen, monumenten en andere huizen die niet onder de term ‘doorsneewoning’ vallen.

Naast kennis en ervaring, hebben deze makelaars ook een geschikt netwerk om je woning aan te bieden. Krijgt jouw woning niet het label ‘doorsnee? Dan is dit een punt waar je rekening mee wil houden.

Wat zijn de voordelen?

Je vraagt je nu vast af wat de voordelen van een verkoopmakelaar zijn. Wij zetten ze op een rijtje.

Een verkoopmakelaar bespaart je veel tijd.
Makelaars kunnen nauwkeurig de waarde van je woning bepalen.
Een verkoopmakelaar kan de juiste verkoopstrategie bepalen.
(wil jij je woning bijvoorbeeld snel verkopen?)
Je verkoopmakelaar heeft ervaring met onderhandelen. (waar jij van profiteert)
Een verkoopmakelaar weet hoe je een woning professioneel presenteert.

Het verkoopproces met een makelaar in 6 stappen.


Met een makelaar verkopen is simpel en vertrouwd.
Wij laten je zien hoe het proces in elkaar steekt.

Makelaar zoeken

1. Welke makelaar past bij mij?

Ontdek eerst welke makelaar het beste bij jou past. Zo weet je zeker dat de makelaar rekening houdt met jouw wensen en behoeften.

Verkoopstrategie

2. Wat wordt de verkoopstrategie?

Hier bepaal je wat de vraagprijs van de woning wordt. Ook stel je de vraag: hoe zorg je dat je woning opvalt?

Woning verkoopklaar

3. Je woning verkoopklaar maken

Je woning strak en licht maken: losse spullen berg je op. Bekijk je woning kritisch en ga na wat wellicht ‘een likje verf’ kan gebruiken. Een grondige schoonmaakbeurt doet ook al wonderen.

Bieden

4. Bezichtigingen en biedingen ontvangen

Maak een lijst met belangrijke informatie over de woning. Deze dien je als bewoner te delen. Vervolgens kan het onderhandelen beginnen.

Winnende bod

5. Kies het winnende bod

In welk bod kan jij je als verkoper het best vinden? Jij bent uiteindelijk degene die bepaalt naar wie de woning gaat.

Woning opleveren

6. Je huis opleveren

Wat wil je terug laten komen in het koopcontract? Zorg dat je jouw woning oplevert in de staat die de koper verwacht. In andere woorden: de woning zoals die werd aangetroffen bij de bezichtiging.

Dit zeggen onze fans.


Gerwin van den Berg Verkoper op Huispedia

Een goede site om je huis in de etalage te zetten. Ook de waardebepaling kan handig zijn.

20 november 2022
emo algur Verkoper op Huispedia

Goede site om je woning aan te bieden zonder tussenkomst van een makelaar. Kunt zelf afspraak maken met de potentiële kopers met betrekking tot bezichtiging, levering en zo voorts… Top!

7 november 2022
Maria Verkoper op Huispedia

Zeer gebruiksvriendelijk en goed ondersteund met de toelichtingen en adviezen.

29 september 2022
Dhr. R.P. van Zijl Verkoper op Huispedia

Ik snap niet waarom Huispedia niet zo gewaardeerd word als Funda en Jaap. De oneindige mogelijkheden die Huispedia te bieden heeft zijn ideaal om je huis op internet te promoten en dan ook nog eens gratis.... Top site...??

1 september 2022
Mario Verkoper op Huispedia

Handige Tool als voorbereiding bij koop en /of verkoop van je woning.

31 juli 2022
Wijn Verkoper op Huispedia

Mooi en overzichtelijk met heel veel (onbetaalde) mogelijkheden bij een gratis account. Bijvoorbeeld huizen/ woningen die binnenkort te koop worden aangeboden. Wil je meer dienstverlening, dan hangt daar een billijk prijskaartje aan.

14 juli 2022
Hans Lange Verkoper op Huispedia

Mooi platform. Veel handige functionaliteit. Gebruikersvriendelijk. En onafhankelijk. Goed inzicht in de actuele woningwaarde. Goede mogelijkheden om een woning te presenteren.

8 juni 2022
MickVII Verkoper op Huispedia

eenvoudig en correct je woning beschrijven en het meeste werk doen alvorens je een makelaar inschakelt. Een Win-Win

5 juni 2022
Leo van Lieshout Verkoper op Huispedia

Gebruikersvriendelijk en gratis site om je huis in de verkoop te zetten. Je kunt zelf foto's en plattegronden toevoegen. Ook krijg je reële taxaties van de waarde van woningen, ook al staan ze al te koop.

21 april 2022
L.G.J. Mollen Verkoper op Huispedia

We hebben een positieve ervaring Ons huis stond 1,5 maand beschikbaar op huidspedia toen kregen we een bericht van wat later onze kopers werden. Twee weken later hebben we het voorlopig koopcontract, (opgesteld door een makelaar) getekend. Zonder makelaar hebben we ons huis verkocht! Zes weken na ondertekening was het definitief. Het is een zeer positieve verkoop geweest.

12 februari 2022

Veelgestelde vragen.


Nee wij zijn zelf geen makelaar, wij verkopen zelf geen huizen en hebben hier ook geen enkel belang in. Wij zijn het 100% onafhankelijke woningplatform voor consumenten en maken de markt simpel en transparant voor iedereen. Met volledige informatie over alle huizen en beschikbare diensten weet je hoe de markt werkt en hoe je ervoor staat. Lees hier ons verhaal.

Op Huispedia kan ook elke makelaar of een woningeigenaar de woning verkopen. Met ons gecertificeerd online biedingssysteem kunnen wij de aan- en verkopende partij een 100% eerlijk biedingsproces garanderen. Aangesloten makelaars die altijd met ons gecertificeerd online biedingssysteem werken kunnen het 'Huispedia Online Bieden' keurmerk voeren.

Dat ligt eraan. Als je kiest voor gesloten bieden niet. Ingezonden biedingen zijn afgeschermd voor alle partijen tot aan het sluitmoment van de biedronde. Op deze manier vindt er geen tussentijdse beïnvloeding plaats. Als je kiest voor een openbare bieding zijn alle biedingen voor iedereen geanonimiseerd openbaar: potentiële aankopers en de verkopende partij. Dit werkt meer zoals je bij een veiling gewend bent.

Bij gesloten bieden zijn alle ingezonden biedingen afgeschermd voor alle partijen tot aan het sluitmoment van de biedronde. Op deze manier vindt er geen tussentijdse beïnvloeding plaats. Bij een openbare bieding zijn alle biedingen voor alle partijen geanonimiseerd openbaar: potentiele aankopers en de verkopende partij. Dit werkt meer zoals je van een veiling gewend bent. Via ons online biedingssysteem zijn alle twee de mogelijkheden beschikbaar.

Het verkoopproces is nog altijd exact hetzelfde zoals de verkoperde partij wenst: met openbaar of gesloten bieden. Wij faciliteren en controleren alleen het biedingsproces. Jouw verkoopresultaat zal hier nooit onder lijden.

Nee, het is niet mogelijk om op een andere manier een bod uit te brengen dan via de biedingsmodule op een woningpagina. Dit doen wij zodat iedereen in het proces een gelijke kans heeft en elk bod geregistreerd staat. Zo kunnen wij altijd achteraf controleren of alles volgens de biedingsspelregels is gegaan.

Mocht er gebruik zijn gemaakt van het gecertificeerd beidingssysteem en toch biedingen buiten het systeem zijn gedaan, dan kan men het biedlogboek opvragen en naar het tuchtcollege van de branchevereniging van de betreffende makelaars stappen.

Nee, wij vragen enkel de info die écht nodig is om een bod tot stand te brengen, zoals jouw contactgegevens en biedingsdetails. Alle andere persoonsgegevens zullen wij nooit zomaar delen of doorverkopen aan derden. Wij worden hier extern voor gecontroleerd en voldoen aan het Privacy Waarborg ‘Goud’ van de Europese Unie.

Alle makelaarskantoren en zelfverkopers kunnen zich gratis aanmelden op Huispedia om het aanbod te plaatsen en gebruik te maken van het biedingssysteem. Wij rekenen dus geen kosten.

Belangrijk voor alle makelaarskantoren: het automatisch aanbieden van woningen is ook gratis bij Huispedia. Wij rekenen geen plaatsingskosten. Laad automatisch al jouw aanbod in vanuit jouw CRM (bijv. Realworks of Kolibri) naar jouw Huispedia Desk en start gelijk een online bieding. Simpel. Zo kan jij jouw potentiële verkopers een eerlijk biedproces garanderen en ontvang je automatisch het ‘Huispedia Online Bieden’ keurmerk van een 100% onafhankelijke partij.

Hulp nodig bij het vinden van een passende makelaar?

Je woning zelf verhuren.

Verhuur gratis zelf jouw woning via Huispedia. Bereik zo meer dan 3 miljoen bezoekers per maand en bespaar zo makkelijk extra kosten.

Beheer mijn woning

Nog niet zeker over verkopen.

Ontdek dan alvast hoe jouw woning in de markt ligt en zet jouw woning gratis ‘open voor een bod’ of op ‘termijn beschikbaar’.

Beheer mijn woning

Jouw woningwaarde checken?

Benieuwd wat jouw huis waard is? Bekijk gratis jouw woningwaarde en wat het beste moment is om te verkopen.

Check mijn woningwaarde

Hulp nodig bij het vinden van een passende makelaar?

Meer over makelaars vergelijken