De Huizenmarkt in Ruurlo (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Ruurlo

Woningmarkt Ruurlo

Ruurlo is een plaats in de gemeente Berkelland. Deze plaats telt volgens het CBS 44.040 inwoners. Momenteel staan er 20 woningen te koop en zijn er recent 59 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ruurlo. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 465.144 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 20
Woningen recent verkocht 59
Gemiddelde vraagprijs € 465.144
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Ruurlo

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ruurlo is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ruurlo moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ruurlo.

Woningen recent verkocht in Ruurlo

Er zijn recent 59 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ruurlo. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ruurlo.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ruurlo. Een eengezinswoning in Ruurlo komt het meest (58%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ruurlo

In Ruurlo wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ruurlo

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ruurlo (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ruurlo
Binnenring: Nederland

Ruurlo waar ligt dat?

Woningen te koop Ruurlo

Wil je een huis kopen in Ruurlo? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ruurlo . Er staan momenteel 20 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ruurlo alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ruurlo.

Bekijk hier alle koopwoningen in Ruurlo. Zoek je huurwoning in Ruurlo? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Ruurlo

Starterswoningen in Ruurlo zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ruurlo zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ruurlo zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ruurlo? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ruurlo

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ruurlo is 3.288 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.820 euro).

Leeftijden Ruurlo

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ruurlo vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Ruurlo

Ruurlo bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.