Huizenprijzen en de huizenmarkt in Overasselt

Begrijp de huizenprijzen in Overasselt met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Overasselt

Overasselt is een plaats in de gemeente Heumen. Deze plaats telt volgens het CBS 16.460 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overasselt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 611.592 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 8
Gemiddelde vraagprijs € 611.592
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Overasselt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overasselt is 33 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overasselt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Overasselt.

Woningen recent verkocht in Overasselt

Er zijn recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overasselt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overasselt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overasselt. Een eengezinswoning in Overasselt komt het meest (62%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overasselt

In Overasselt wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Overasselt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Overasselt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Overasselt

Starterswoningen in Overasselt zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Overasselt zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Overasselt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Overasselt? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Overasselt

Wil je een huis kopen in Overasselt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Overasselt . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Overasselt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overasselt.

Bekijk alle koopwoningen in Overasselt. Zoek je huurwoning in Overasselt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Overasselt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overasselt is 3.205 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.333 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Overasselt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overasselt vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Overasselt

Overasselt bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.