Ottersum in de gemeente Gennep

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Ottersum

Een eerste blik op Ottersum

Ottersum is een plaats in de gemeente Gennep. Deze plaats telt volgens het CBS 17.040 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Ottersum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 418.457 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 14
Gemiddelde vraagprijs € 418.457
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Ottersum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ottersum is 39 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Ottersum kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Ottersum

Er zijn recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ottersum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ottersum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ottersum. Een eengezinswoning in Ottersum komt het meest (78%) voor. Daarna komt een herenhuis met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ottersum

In Ottersum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Ottersum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Ottersum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ottersum
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Ottersum

Wil je een huis kopen in Ottersum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ottersum . Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ottersum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ottersum.

Zoek je huurwoning in Ottersum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Ottersum.

Huizenprijzen in Ottersum

Starterswoningen in Ottersum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ottersum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ottersum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ottersum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ottersum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ottersum is 2.594 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.338 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Ottersum is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Ottersum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ottersum vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Ottersum

Ottersum bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen