Gemeente Gennep

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Gennep

Een eerste blik op Gennep

Gennep is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 17.040 inwoners. Momenteel staan er 71 woningen te koop en zijn er recent 41 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Gennep. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 397.314 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 71
Woningen recent verkocht 41
Gemiddelde vraagprijs € 397.314
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Gennep

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Gennep is 51 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Gennep kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Gennep

Er zijn recent 41 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gennep. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Gennep.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Gennep. Een eengezinswoning in Gennep komt het meest (59%) voor. Daarna komt een portiekflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Gennep

In Gennep wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Gennep

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Gennep (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Gennep
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Gennep

Wil je een huis kopen in Gennep? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Gennep. Er staan momenteel 71 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Gennep alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Gennep.

Huizenprijzen in Gennep

Starterswoningen in Gennep zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Gennep zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Gennep zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Gennep? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Gennep

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Gennep is 2.233 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.050 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Gennep is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Gennep

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Gennep vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Gennep

De gemeente Gennep telt 5 plaatsen.

Gennep Heijen Milsbeek Ottersum Ven-Zelderheide

Alle wijken van Gennep

Gennep bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen