logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Gennep

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Gennep met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Gennep

Gennep is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 17.764 inwoners. Momenteel staan er 27 woningen te koop en zijn er recent 54 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gennep. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 303.893.

Woningen te koop 27
Woningen recent verkocht 54
Gemiddelde vraagprijs € 474.389
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 303.893
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Gennep

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Gennep is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Gennep moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Gennep.

Woningen recent verkocht in Gennep

Er zijn recent 54 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gennep. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Gennep.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Gennep. Een eengezinswoning in Gennep komt het meest (65%) voor. Daarna komt een portiekflat met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Gennep

In Gennep wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Gennep

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Gennep (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Gennep

Starterswoningen in gemeente Gennep zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Gennep zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Gennep zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Gennep? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Gennep

Wil je een huis kopen in gemeente Gennep? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Gennep . Er staan momenteel 27 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Gennep alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Gennep.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Gennep. Zoek je huurwoning in gemeente Gennep? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Gennep

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Gennep is 3.055 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.236 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Gennep

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Gennep vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Gennep

De gemeente Gennep telt 5 plaatsen.

Gennep Heijen Milsbeek Ottersum Ven-Zelderheide

Wijken van Gennep

Gennep bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.