Huispedia Online Bieden
voor verkopers.

Een volledig onafhankelijk biedsysteem dat iedereen een 100%
eerlijk biedproces garandeert.

Online Transparant Bieden

Automatisch jouw biedproces eerlijk laten verlopen,
nooit gezeur achteraf.


Voordelen voor verkopers.

Bij het verkopen van een woning komt een hoop kijken. Zorg ervoor dat jij alles strak hebt geregeld. Stroomlijn jouw biedproces, waarbij je alle biedingen overzichtelijk op één plek ontvangt. Makkelijk te vergelijken inclusief alle voorwaarden en nooit een bod gemist. En garandeer zo een 100% eerlijk proces.

Elk bod met zekerheid geregistreerd Biedlogboek automatisch opgesteld. Meteen op de hoogte van nieuwe biedingen. 100% onafhankelijke toezicht.
Direct aan de slag

Twee opties, openbaar en gesloten bieden.


Openbaar bieden. Gesloten bieden.
Vraagprijs of bieden vanaf?
Openbaar bieden.
Bieden vanaf prijs.
Gesloten bieden.
Vraagprijs.
Wie krijgt inzicht in de biedingen?
Openbaar bieden.
Alle biedingen inzichtelijk voor iedereen tijdens de bieding.
Gesloten bieden.
Status bieding niet inzichtelijk tijdens de biedronde, daarna alleen voor de verkoper.
Wanneer zijn de biedingen te zien?
Openbaar bieden.
Elk bod direct live te volgen tijdens de biedronde.
Gesloten bieden.
Biedingen volledig afgeschermd tot sluitmoment.
Is mijn privacy gewaarborgd?
Openbaar bieden.
Bieders kunnen geanonimiseerd bieden. Alleen de verkoper is op de hoogte.
Gesloten bieden.
Bieders kunnen geanonimiseerd bieden. Alleen de verkoper is op de hoogte na afloop.
Is er een biedlogboek?
Openbaar bieden.
Ja, deze wordt automatisch opgesteld.
Gesloten bieden.
Ja, deze wordt automatisch opgesteld.

Jouw woning verkopen in 4 simpele stappen.


1. Type biedronde kiezen.

Kies wat voor type biedronde je wil starten. Een openbare of gesloten biedronde.

2. Vul je voorwaarden in.

Bepaal de ‘bieden vanaf’ prijs of vraagprijs en kies een start- en sluitmoment. Geef ook jouw contactvoorkeuren aan.

3. Ontvang biedingen.

Alle geïnteresseerden kunnen bieden. Afhankelijk van het type biedronde zijn de biedingen wel of niet inzichtelijk.

4. Bod kiezen.

Kies het best passende bod. Biedingen niet naar jouw verwachting? Dan kan er een nieuwe biedronde worden gestart.

Online Transparant Bieden

Verzeker iedereen van een betrouwbaar biedproces met Huispedia Online Bieden.


Het Huispedia Online Bieden keurmerk.


100% onafhankelijke garantie.

Met het ministerie van Binnenlandse zaken zijn wij naast het op de markt brengen van een compleet waterdicht online biedsysteem een pilot gestart met een aantal toonaangevende makelaarskantoren om de woningmarkt volledig transparant te maken.

Gemaakt en getest in de praktijk voor een veilig Huispedia Online Transparant Bieden. Een biedproces dat loopt via deze standaard krijgt daarom het Online Transparant Bieden keurmerk. Zie zo in één oogopslag welke verkoper op een transparante manier een eerlijk en duidelijk biedproces garandeert.


Wij werken volgens de hoogste Europese privacy standaard. Jouw privacy is bij ons altijd gewaarborgd.

Online Transparant Bieden

Veelgestelde vragen.


Nee wij zijn zelf geen makelaar, wij verkopen zelf geen huizen en hebben hier ook geen enkel belang in. Wij zijn het 100% onafhankelijke woningplatform voor consumenten en maken de markt simpel en transparant voor iedereen. Met volledige informatie over alle huizen en beschikbare diensten weet je hoe de markt werkt en hoe je ervoor staat. Lees hier ons verhaal.

Op Huispedia kan ook elke makelaar of een woningeigenaar de woning verkopen. Met ons gecertificeerd online biedingssysteem kunnen wij de aan- en verkopende partij een 100% eerlijk biedingsproces garanderen. Aangesloten makelaars die altijd met ons gecertificeerd online biedingssysteem werken kunnen het 'Huispedia Online Bieden' keurmerk voeren.

Dat ligt eraan. Als je kiest voor gesloten bieden niet. Ingezonden biedingen zijn afgeschermd voor alle partijen tot aan het sluitmoment van de biedronde. Op deze manier vindt er geen tussentijdse beïnvloeding plaats. Als je kiest voor een openbare bieding zijn alle biedingen voor iedereen geanonimiseerd openbaar: potentiële aankopers en de verkopende partij. Dit werkt meer zoals je bij een veiling gewend bent.

Bij gesloten bieden zijn alle ingezonden biedingen afgeschermd voor alle partijen tot aan het sluitmoment van de biedronde. Op deze manier vindt er geen tussentijdse beïnvloeding plaats. Bij een openbare bieding zijn alle biedingen voor alle partijen geanonimiseerd openbaar: potentiele aankopers en de verkopende partij. Dit werkt meer zoals je van een veiling gewend bent. Via ons online biedingssysteem zijn alle twee de mogelijkheden beschikbaar.

Het verkoopproces is nog altijd exact hetzelfde zoals de verkoperde partij wenst: met openbaar of gesloten bieden. Wij faciliteren en controleren alleen het biedingsproces. Jouw verkoopresultaat zal hier nooit onder lijden.

Nee, het is niet mogelijk om op een andere manier een bod uit te brengen dan via de biedingsmodule op een woningpagina. Dit doen wij zodat iedereen in het proces een gelijke kans heeft en elk bod geregistreerd staat. Zo kunnen wij altijd achteraf controleren of alles volgens de biedingsspelregels is gegaan.

Mocht er gebruik zijn gemaakt van het gecertificeerd beidingssysteem en toch biedingen buiten het systeem zijn gedaan, dan kan men het biedlogboek opvragen en naar het tuchtcollege van de branchevereniging van de betreffende makelaars stappen.

Nee, wij vragen enkel de info die écht nodig is om een bod tot stand te brengen, zoals jouw contactgegevens en biedingsdetails. Alle andere persoonsgegevens zullen wij nooit zomaar delen of doorverkopen aan derden. Wij worden hier extern voor gecontroleerd en voldoen aan het Privacy Waarborg ‘Goud’ van de Europese Unie.

Alle makelaarskantoren en zelfverkopers kunnen zich gratis aanmelden op Huispedia om het aanbod te plaatsen en gebruik te maken van het biedingssysteem. Wij rekenen dus geen kosten.

Belangrijk voor alle makelaarskantoren: het automatisch aanbieden van woningen is ook gratis bij Huispedia. Wij rekenen geen plaatsingskosten. Laad automatisch al jouw aanbod in vanuit jouw CRM (bijv. Realworks of Kolibri) naar jouw Huispedia Desk en start gelijk een online bieding. Simpel. Zo kan jij jouw potentiële verkopers een eerlijk biedproces garanderen en ontvang je automatisch het ‘Huispedia Online Bieden’ keurmerk van een 100% onafhankelijke partij.

Ga nu aan de slag met Huispedia Online Bieden.


Online Transparant Bieden

Voor kopers.

Een bod doen op een woning? Of benieuwd hoe online bieden werkt? Wij nemen je er stap voor stap mee doorheen.

Meer info voor zelf kopen

Huispedia Online Bieden.

Benieuwd naar Huispedia Online Bieden in het algemeen? Lees hier meer.

Meer info voor iedereen

Voor makelaars.

Benieuwd wat Huispedia Online Bieden voor jou als makelaar kan betekenen en hoe het werkt? Wij leggen het direct voor jou uit.

Meer info voor makelaars