De Huizenmarkt in Margraten (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Margraten

Woningmarkt Margraten

Margraten is een plaats in de gemeente Eijsden-Margraten. Deze plaats telt volgens het CBS 25.575 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Margraten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 408.073 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 12
Gemiddelde vraagprijs € 408.073
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Margraten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Margraten is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Margraten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Margraten.

Woningen recent verkocht in Margraten

Er zijn recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Margraten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Margraten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Margraten. Een eengezinswoning in Margraten komt het meest (73%) voor. Daarna komt een penthouse met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Margraten

In Margraten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Margraten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Margraten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Margraten
Binnenring: Nederland

Margraten waar ligt dat?

Woningen te koop Margraten

Wil je een huis kopen in Margraten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Margraten . Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Margraten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Margraten.

Bekijk hier alle koopwoningen in Margraten. Zoek je huurwoning in Margraten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Margraten

Starterswoningen in Margraten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Margraten zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Margraten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Margraten? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Margraten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Margraten is 2.642 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.418 euro).

Leeftijden Margraten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Margraten vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Margraten

Margraten bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.