logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Margraten

Begrijp de huizenprijzen in Margraten met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Margraten

Margraten is een plaats in de gemeente Eijsden-Margraten. Deze plaats telt volgens het CBS 25.991 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Margraten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 421.332 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 10
Gemiddelde vraagprijs € 421.332
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Margraten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Margraten is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Margraten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Margraten.

Woningen recent verkocht in Margraten

Er zijn recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Margraten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Margraten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Margraten. Een eengezinswoning in Margraten komt het meest (73%) voor. Daarna komt een penthouse met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Margraten

In Margraten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Margraten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Margraten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Margraten

Starterswoningen in Margraten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Margraten zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Margraten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Margraten? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Margraten

Wil je een huis kopen in Margraten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Margraten . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Margraten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Margraten.

Bekijk alle koopwoningen in Margraten. Zoek je huurwoning in Margraten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Margraten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Margraten is 2.808 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.642 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Margraten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Margraten vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Margraten

Margraten bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.