De Bazelstraat 2

Binnen een maand te koop
Binnen een maand te koop

De Bazelstraat 2 1222 RJ HilversumJohannes Geradtswegbuurt

Indicatieprijs € 700.000
Realistische woningwaarde € 757.000 - 858.000
Wonen 164 m2
Perceel 316 m2
Kamers 6

jaren '30 huis scholen dichtbij kindvriendelijke buurt

ALGEMEEN

Gelegen aan de De Bazelstraat, vind je deze ruime aantrekkelijke eengezinswoning.  De woning heeft een woonoppervlakte van 164 m2 en staat op een ruim perceel van 316 m2. Het huis is gebouwd in 1927 en heeft een voor-, achter- en zij- tuin.  De voormalige garage, thans werk-/ opbergschuur, is van latere datum. 

Alle originele stijlelementen in het huis zijn bewaard gebleven. Ik benoem de 3 marmeren schoorsteenmantels; de paneeldeuren met nog het oorspronkelijke beslag en roedeverdeling voor 4 ruitjes; de fraaie glas-in-lood-schuifdeuren beneden en de schuifdeuren met oud ondoorzichtig glas op de 1e verdieping. Verder is de hoogte van de plafonds kenmerkend voor de bouw in de 30-er jaren ( beneden 285 cm  en boven 268 cm. Tenslotte zijn de voordeur en de overkapping bij de entree een mooi voorbeeld van de bouwstijl uit die tijd.

Met uitzondering van het trappenhuis, is er sinds de bouw in 1927 qua indeling betrekkelijk weinig veranderd in het huis.  Dat geldt ook voor de uitstraling, want zowel buiten als binnen roept het huis herinneringen op aan de jaren '30.  In de ( niet- open ) keuken zit de afzuigkap dan ook nog gewoon onder de schouw gemonteerd. 

De entree van dit hoekhuis bevindt zich aan de zijde van de De Bazelstraat. Maar het wonen op zich ervaar je toch vooral in de woonkamer met de blik gericht op de plantsoenen aan het dr. Cuypersplein. Het zicht op de Heilig Hartkerk aan de overzijde van het plein, is elk jaargetijde anders en blijft als een apart soort luxe aanvoelen. Kort samengevat: dit is een huis dat aangepast kan worden aan ieders wens. Maar dat geldt niet voor de locatie. Een huis met de entree in een straat maar met uitzicht over een weids plantsoen zonder overburen? Kom er nog eens om!

De Bazelstraat is een lommerrijke straat in de nabijheid van de uitvalsweg richting Laren en de A1. De straat ligt in een kinderrijke en kindvriendelijke buurt met relatief veel jonge gezinnen.  Het is een rustige omgeving waar men op een leuke manier met elkaar omgaat.  Kernwaarden zijn wederzijds respect en leven/ laten leven. Dat maakt onze straat tot een heel prettige woonstraat.

De woning is goed bereikbaar en er zijn veel voorzieningen in de buurt. Een bushalte is niet ver weg en het huis is gesitueerd op fietsafstand van het centrum met o.a. de markt en het NS-station. De Blokker, AH, Jumbo, Etos, Hoogvliet, apotheken, snackbar, bloemist, keurslager, slijterij, warme bakker, dierenwinkel, kapsalon, beautysalon,  Siam secret ( voor alle zekerheid: Thais restaurant en afhaal ), opticien en de Primera zijn welhaast om de hoek gelegen. De A1 ligt op enkele minuten rijden van huis. 


INDELING

De woning bestaat uit zes kamers, waarvan vier slaapkamers. Daarnaast is er een badkamer en zijn er twee aparte toiletten aanwezig. De keuken is compact maar compleet. Al het witgoed heeft een plaats gekregen  in de " bijkeuken ", d.i. de uitbouw in het verlengde van de keuken. Deze uitbouw stamt trouwens ook gewoon uit 1927.

Achter de voordeur bevindt zich de entree van het huis met daarin een kleine garderobe en de trap naar de eerste verdieping. Vanuit de entree kom je in de ruime hal ( 2 x 4 m ), zie foto's 17 + 30.  In deze ruimte bevinden zich de deur naar het toilet alsmede de deur die toegang geeft tot de droge voorraadkelder (opp. 5 m2 en  stahoogte ). In de hal vind je ook de toegang tot de keuken en de deuren naar de eetkamer en de woon-/ zitkamer met erker.  De eetkamer en de woon-/ zitkamer met erker  zijn uitgevoerd  als " kamers en suite " en  van elkaar te scheiden d.m.v. de originele glas-in-lood-schuifdeuren ( zie foto ). In beide kamers zijn de oorspronkelijke marmeren schoorsteenmantels nog aanwezig en ze beschikken ook nog over een bruikbaar schoorsteenkanaal om een " houtkachel " op aan te kunnen sluiten.  De gehele benedenverdieping ( incl. de keuken ) is voorzien van een parketvloer. Deze is uitgevoerd in visgraatmotief met een donkere bies langs de plinten. Het parket betreft Afzelia-houtstroken van 7 x 28 cm.  De vloer is nooit gelakt en nog nooit geschuurd. Wel periodiek  in de was gezet ( harde wax ). Deze vloer kan nog een leven lang mee. Vanuit de hal betreed je de keuken die, zoals aangegeven, functioneel compact is. De 2 granieten aanrecht-/ werkbladen zijn op maat gemaakt. Onder de schouw zit een Siemens afzuigkap. Een gaskookplaat van Smeg alsmede een 100% zelfreinigende ( pyrolyse )  oven ( ook van Smeg ), completeren de ( vrij nieuwe ) uitrusting. Tenslotte:  in  de  bijkeuken ligt een tegelvloer waar de opstelling is voor al het witgoed. Tevens zit hier de deur die toegang geeft tot de tuin. 

Boven, op de 1e verdieping aangekomen,  vind je op de overloop de toegangsdeuren naar de badkamer, het aparte toilet en drie slaapkamers. Op de overloop is boven de bestaande trap ( van 0 naar 1 ) , een nieuwe trap-opgang verwezenlijkt naar de zolderverdieping, zodat we thans kunnen spreken van een heus trappenhuis. De badkamer is voorzien van een hoek-ligbad, een ruime douche en een badkamermeubel met 2 wasbakken. De ruimte wordt verwarmd d.m.v. een ( handdoeken ) radiator. De twee grote slaapkamers ( 3,60 x 4,60 m) op deze verdieping zijn uitgevoerd als afzonderlijke kamers, van elkaar gescheiden d.m.v. een grote vaste hang-legkast. In de grote ouderslaapkamer ( aan de voorzijde van het huis ) bevindt zich de toegang tot deze kast. De oorspronkelijke schuifdeuren die vroeger de twee slaapkamers van elkaar scheidden als in een " kamer en suite "- uitvoering, dienen nu als kastdeuren ( zie foto ). Op een simpele manier verwijder je deze kast weer en herstel je de " en suite "-situatie en creëer je aldus de ruimte voor een luxe walk- in closet.  Ook in de ouderslaapkamer bevindt zich nog een originele marmeren schoorsteenmantel. De derde slaapkamer op deze verdieping is een kleinere knusse kinderslaapkamer. 

Op de zolder is reeds een ruime kinderslaapkamer gebouwd, welke is voorzien van een Velux dakraam. De rest van de zolder, een open gedeelte met ook een Velux-raam, is  geschikt  voor opslag of om deze om te toveren tot slaapruimte. Hiertoe zou je  i.p.v. dat dakraam, een grote dakkapel kunnen laten plaatsen om aldus een riante werk-/ slaapkamer te creëren. Veel buren hebben dit reeds gerealiseerd. Toestemming van de Gemeente lijkt een formaliteit omdat e.e.a. alsdan aan de achterzijde van het huis plaatsvindt.

Het gehele dak is aan de binnenkant  geïsoleerd en daarna afgetimmerd met gipsplaten. De open zolderruimte  is  daarna voorzien van een stuclaag en is afgewerkt met latex. In de zolderslaapkamer zijn de gipsplaten niet gestukt. maar direct " ge-Text " . De vloeren op eerste verdieping, de zolderverdieping en de twee trappen, zijn voorzien van vloerbedekking. 


ONDERHOUD VAN DE WONING EN UITGEVOERDE RENOVATIES.

Het dak ( alsmede het dak van de schuur en de bijkeuken ) is in 2009 gerenoveerd. Waterkerende damp-open folie werd aan de buitenzijde op het dakbeschot aangebracht en de pannen en panlatten zijn vervangen door nieuwe exemplaren.

De plafonds in huis dateren vanaf de bouwdatum.  In de kleine slaapkamer op de 1e verdieping, de badkamer, de hal beneden en de keuken zijn de plafonds inmiddels wel vervangen door gipsplaten en stucwerk.

 Met nog 1 klein keukenraampje te gaan, zijn inmiddels alle draai-ramen  vervangen door hardhouten exemplaren. Alle draai- en vaste ramen ( m.u.v. het keukenraampje )  zijn voorzien van dubbel glas. Overal ( waar functioneel ) zijn dubbele en afsluitbare raamkrukjes aangebracht ter voorkoming van ongewenst bezoek.  

Op de begane grond aan de tuinzijde bevindt zich de eetkamer. Deze kamer heeft openslaande deuren. Het gehele kozijn met 2 vaste smalle ramen en 2 naar buiten draaiende deuren, is 10 jaar geleden vervangen en uitgevoerd in hardhout. 

Het grote raamkozijn op de begane grond aan de voorzijde van het huis en het raamkozijn ( incl. twee naar buiten draaiende ramen ) op de eerste verdieping ( ook aan de voorzijde ), zijn inmiddels ook vervangen door hardhouten exemplaren.

Tenslotte het buitenschilderwerk. Dit is voor het laatst door een professioneel schildersbedrijf in 2019 uitgevoerd. Een toekomstige koper mag er van uitgaan dat uiterlijk 31 juli a.s. door hetzelfde bedrijf ( de Rietvogel ) al het schilderwerk zal zijn nagelopen en indien nodig hersteld wordt..

Het huis wordt verwarmd d.m.v.  een Nefit Trendline II HR 30, CW5. Deze nieuwe Combi-ketel  is op 9 januari 2023 geplaatst en zorgt ook voor het warme tapwater in de badkamer. Warm tapwater in de keuken wordt verkregen middels een elektrische boiler.  In 2020 is een nieuwe close-in boiler in een onder-keukenkastje geplaatst.  

In onze planning wordt rekening gehouden met het plaatsen van 2 x 6 zonnepanelen op het dak van de schuur.  De opdracht hiervoor is gegeven middels het ondertekenen van de  offerte van Enersolar in Veenendaal.  In verband hiermee wordt gelijktijdig de groepenkast vernieuwd. Inmiddels is een installatiedatum bekend: 12 juli a.s. is het zover. Na plaatsing van deze zonnepanelen kan er een aanpassing van het energielabel worden aangevraagd van Label D naar C.

De schuur was oorspronkelijk bedoeld als garage. Na plaatsing van de betonnen schutting verviel deze functie en werd de schuur als werk- / opslagruimte in gebruik genomen. De schuur heeft een vliering, die begaanbaar is.  Overigens, mocht je echt heel graag de schuur weer als garage  gaan gebruiken dan kan dat. Haal een deel van de schutting weer weg en breng twee nieuwe garagedeuren aan in het kopse gedeelte van de schuur. Dan kan je via een eigen stuk grond achter de schutting ( 2,5 m breed over de totale lengte van het perceel aldaar ) de weg weer op. Deze strook grond overigens moet wel onbebouwd blijven, omdat de naaste buren ( wonende aan het dr. Cuypersplein ) recht van overpad hebben t.b.v.  hun  " achterom ".     Uiteraard  heeft  dit  huis  ook  zijn  eigen  " achterom ", echter op een andere plek.  Enne...nog iets: deze strook grond waar ik het net over had, zou zich uitermate goed lenen om daar de laadpaal voor je elektrische auto te laten plaatsen.  

Resumerend, ben je op zoek naar een huis met een eigen identiteit; een woning waar je veilig en prettig kunt leven; zoek je een plek waar je  " ruimte " kunt ervaren; en/ of wil je een heerlijk huis waar nog niet alle vierkante meters al zijn ingevuld? Dit zou de plek kunnen zijn.

Over een datum van overdracht valt te praten.  Ben je serieus geïnteresseerd, vraag dan een bezichtiging.  Natuurlijk kan dat!

Wie weet zien we elkaar nog eens. 


Kenmerken

Overdracht
Bouw
 • Soort woonhuis Eengezinswoning, Hoekwoning
 • Soort bouw Bestaande bouw
 • Bouwjaar 1927
 • Soort dak Samengesteld dak bedekt met pannen
Energie
Oppervlakten & inhoud
 • Woonoppervlakte 164 m2
 • Overige inpandige ruimte 18 m2
 • Externe bergruimte 18 m2
 • Perceeloppervlakte 316 m2
 • Inhoud 525 m3
Indeling
 • Aantal kamers 6 kamers (4 slaapkamers)
 • Aantal badkamers 1 badkamer en 2 aparte toiletten
 • Badkamervoorzieningen douche, hoekbad, dubbele wastafel
 • Aantal woonlagen 3 woonlagen
 • Voorzieningen serre, zonnepanelen
 • Keuken Gesloten keuken
 • Keukenvoorzieningen heteluchtoven, gaskookplaat, afzuigkap, graniet werkblad, spoelbak
Buitenruimte
 • Ligging woning aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht
Bergruimte
 • Bergruimte Kelder (5m2) , Schuur (18m2) , Vliering (13m2)
Parkeergelegenheid
 • Soort parkeergelegenheid Vrij parkeren
Onderhoud
 • Binnen Goed
 • Buiten Goed
Kadastrale gegevens
 • HILVERSUM C 4155
 • Oppervlakte 316m2
 • Eigendomssituatie Volle eigendom

Actuele woningwaarde van De Bazelstraat 2 in Hilversum

Realistische woningwaarde
€ 757.000 - 858.000 juni 2023

Verandering sinds mei
€ -1.000 (-0.12%)
Vooruitzicht 1 jaar
€ 779.800 (-3.97%)
Laatste koopsom

Wat is de geschatte verkoopprijs?

Check het Huispedia Waarderapport voor De Bazelstraat 2 en ontdek de verwachte verkoopprijs, interesse en het biedgedrag.

€ 000.000
Prijsontwikkeling en historie

“We zien dat de woningwaarde van De Bazelstraat 2 sinds mei licht is gedaald. We verwachten dat deze komend jaar zal blijven dalen. Wil je meer weten over de actuele verkoopwaarde, de lokale markt en toegang tot alle inzichten die alleen makelaars hebben? Bekijk het complete waarderapport .”

realtor
Bart Woningmarktexpert bij Huispedia
Waardebepaling op basis van
De waardebepaling van De Bazelstraat 2 is gemaakt op basis van vergelijkbare recente koopwoningen in de buurt. Log in om deze te kunnen bekijken.
Heb je geen Huispedia-account? Meld je gratis aan

Maandlasten Wat worden mijn maandlasten?

40,600
Je bedrag 800,- /mnd
Benieuwd hoeveel je maximaal kunt lenen?

Vergelijk 30+ hypotheekverstrekkers en bereken eenvoudig je maximale hypotheek. Zie zo direct wat je maximaal kunt lenen voor een woning.

Gemeente

Hilversum


Geschatte belasting € 66,- /mnd

De getoonde cijfers zijn de gemiddelde voor de gemeente Hilversum. Het geschatte totaalbedrag kan afwijken van de werkelijkheid. Dit is afhankelijk van de WOZ-waarde van De Bazelstraat 2 en het aantal bewoners.

Bekijk hier meer informatie over alle WOZ-waarden en OZB-tarieven van Hilversum.

Geschatte kosten 21,- /mnd
 • 1 persoonAlleen
 • 2 persoonsSamen
 • klein gezinKlein gezin
 • Middel gezinMiddel gezin
 • Groot gezinGroot gezin
Geschatte kosten ,- /mnd
Geschatte kosten 25,95 /mnd

Bereikbaarheid De bereikbaarheid van De Bazelstraat 2 is goed.

Treinstation
4 min. fietsen
1,18 km
Bushalte
1 min. lopen
0,06 km
Centrum
6 min. fietsen
1,70 km
Snelweg afrit
5 min. rijden
3,09km
Supermarkt
3 min. lopen
0,25 km
Kinderopvang
3 min. lopen
0,22 km
Basisonderwijs
3 min. lopen
0,21 km
Voortgezetonderwijs
6 min. lopen
0,43 km

Buurt

40%

Gezinnen met kinderen
Landelijk gemiddelde: 36%

€ 607.080

Gemiddelde vraagprijs
Landelijk gemiddelde: € 494.813

+4.92%

Woningwaarde jaartrend
Landelijk gemiddelde: +2.13%
Woningmarkt status

Verkopers markt

Kopers markt
Verkopers markt
Meer weten over de buurt?
Bekijk uitgebreide informatie over de huizenmarkt, de huizenprijzen en de inwoners van de buurt van De Bazelstraat 2.