Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Benieuwd hoeveel je in 2023 maximaal kunt lenen aan hypotheek? Met onze berekentool kun je zelf online berekenen wat je maximale hypotheek is.

Weet precies hoeveel je maximaal mag lenen voor jouw droomhuis.


Hoe werkt de maximale hypotheek berekening?

Hypotheek berekenen

Met onze maximale hypotheekberekening kun je jouw maximale hypotheek berekenen. De ‘maximale hypotheek berekening’ berekent aan de hand van gegevens die jij invult (zoals je inkomen en eventuele leningen of schulden) en de huidige rentestanden, hoeveel jij maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Deze berekening is een eerste indicatie, zodat je weet binnen welk budget je naar jouw droomwoningen kunt zoeken.

Bereken mijn hypotheek
maximale hypotheek

Een maximale hypotheek, is dat verstandig?

Maximale hypotheek

Een maximale hypotheek berekening geeft een goede indicatie van het bedrag dat je kán lenen voor een woning. Daarnaast zijn er al best wat veiligheden ingebouwd door de overheid de laatste jaren in hoeveel je mag lenen, maar het is natuurlijk niet altijd nodig om dat bedrag volledig te lenen. Denk goed na over hoeveel jij van jouw inkomen wilt besteden aan wonen. Bestaat jouw leven vooral uit wonen en werken of meer uitgeven aan leven met vaak uiteten? Kijk daarnaast ook naar de risico’s als er een gedeelte van jouw inkomen of dat van jouw partner wegvalt. Zo weet je zeker dat jij de uiteindelijke lasten van de hypotheek altijd kan dragen.

Bereken mijn hypotheek
maximale hypotheek

Hypotheekvormen en voorwaarden.

Hypotheek

In 2023 kun je maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen. Dit betekent dat je de bijkomende kosten, de kosten koper, van eigen geld moet betalen. Ga je voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, dan kan dat in 2023 tot een woningwaarde van € 405.000. Bekijk met de maximale hypotheek berekening wat dat voor jouw situatie betekent.

Bereken mijn hypotheek
Hypotheekvormen en voorwaarden

Weet hoeveel je maximaal kan lenen.

Bereken nu

Jouw WOZ-waarde checken & opvragen.

Jouw belasting rondom wonen wordt bepaald door de WOZ-Waarde van de woning. Check of jouw WOZ-waarde klopt. Op deze manier zorg jij dat je niet te veel betaalt.

Check mijn WOZ-waarde

Check mijn maandlasten.

Check simpel jouw maandlasten met de Huispedia geschatte maandlasten tool. Zo weet je precies wat er aan maandelijkse kosten op je afkomt in een nieuwe woning.

Check mijn maandlasten

Check de huidige rentestanden.

Benieuwd naar de huidige rentestanden en waar jij de laagste rentestand kan vinden?

Check de huidige rentestanden