logo Huispedia

Hoeveel kan ik maximaal lenen?


Benieuwd hoeveel je in 2024 maximaal kunt lenen aan hypotheek? Met onze berekentool kun je zelf online berekenen wat je maximale hypotheek is.

Hoe werkt de maximale hypotheek berekening?

Met onze maximale hypotheekberekening kun je jouw maximale hypotheek berekenen. De ‘maximale hypotheek berekening’ berekent aan de hand van gegevens die jij invult (zoals je inkomen en eventuele leningen of schulden) en de huidige rentestanden, hoeveel jij maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Deze berekening is een eerste indicatie, zodat je weet binnen welk budget je naar jouw droomwoningen kunt zoeken.

Bereken mijn hypotheek
maximale hypotheek

Een maximale hypotheek, is dat verstandig?

Een maximale hypotheek berekening geeft een goede indicatie van het bedrag dat je kán lenen voor een woning. Daarnaast zijn er al best wat veiligheden ingebouwd door de overheid de laatste jaren in hoeveel je mag lenen, maar het is natuurlijk niet altijd nodig om dat bedrag volledig te lenen. Denk goed na over hoeveel jij van jouw inkomen wilt besteden aan wonen. Bestaat jouw leven vooral uit wonen en werken of meer uitgeven aan leven met vaak uiteten? Kijk daarnaast ook naar de risico’s als er een gedeelte van jouw inkomen of dat van jouw partner wegvalt. Zo weet je zeker dat jij de uiteindelijke lasten van de hypotheek altijd kan dragen.

Bereken mijn hypotheek
maximale hypotheek

Hypotheekvormen en voorwaarden.

In 2023 kun je maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen. Dit betekent dat je de bijkomende kosten, de kosten koper, van eigen geld moet betalen. Ga je voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, dan kan dat in 2023 tot een woningwaarde van € 405.000. Bekijk met de maximale hypotheek berekening wat dat voor jouw situatie betekent.

Bereken mijn hypotheek
Hypotheekvormen en voorwaarden

Bereken jouw budget

Benieuwd naar jouw budget? Bereken direct online simpel hoeveel je maximaal kan lenen.


Check de maandlasten

Vul jouw adres in en weet binnen 20 seconden wat jouw maandlasten worden.

Bereken nu

Bekijk huidige rentestanden

Benieuwd naar de huidige rentestanden en waar jij de laagste rentestand kan vinden?

Bekijk nu