De Huizenmarkt in Hengelo (Gld) (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hengelo (Gld)

Woningmarkt Hengelo (Gld)

Hengelo (Gld) is een plaats in de gemeente Bronckhorst. Deze plaats telt volgens het CBS 36.365 inwoners. Momenteel staan er 15 woningen te koop en zijn er recent 46 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hengelo (Gld). De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 465.578 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 15
Woningen recent verkocht 46
Gemiddelde vraagprijs € 465.578
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Hengelo (Gld)

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hengelo (Gld) is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hengelo (Gld) moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hengelo (Gld).

Woningen recent verkocht in Hengelo (Gld)

Er zijn recent 46 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hengelo (Gld). Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hengelo (Gld).

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hengelo (Gld). Een eengezinswoning in Hengelo (Gld) komt het meest (62%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hengelo (Gld)

In Hengelo (Gld) wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hengelo (Gld)

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hengelo (Gld) (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hengelo (Gld)
Binnenring: Nederland

Hengelo (Gld) waar ligt dat?

Woningen te koop Hengelo (Gld)

Wil je een huis kopen in Hengelo (Gld)? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hengelo (Gld) . Er staan momenteel 15 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hengelo (Gld) alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hengelo (Gld).

Bekijk hier alle koopwoningen in Hengelo (Gld). Zoek je huurwoning in Hengelo (Gld)? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hengelo (Gld)

Starterswoningen in Hengelo (Gld) zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hengelo (Gld) zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hengelo (Gld) zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hengelo (Gld)? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hengelo (Gld)

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hengelo (Gld) is 3.008 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.061 euro).

Leeftijden Hengelo (Gld)

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hengelo (Gld) vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Hengelo (Gld)

Hengelo (Gld) bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.