Huizenmarkt Hengelo in Hengelo (Gld) (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hengelo

Woningmarkt Hengelo

Hengelo is een wijk in de plaats Hengelo (Gld) binnen de gemeente Bronckhorst. Deze wijk telt volgens het CBS 8.110 inwoners. Momenteel staan er 13 woningen te koop en zijn er recent 39 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hengelo. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 467.496 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 13
Woningen recent verkocht 39
Gemiddelde vraagprijs € 467.496
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Hengelo

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hengelo is 34 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hengelo moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hengelo.

Woningen recent verkocht in Hengelo

Er zijn recent 39 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hengelo. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hengelo.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hengelo. Een eengezinswoning in Hengelo komt het meest (65%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hengelo

In Hengelo wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hengelo

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hengelo (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hengelo
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hengelo

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hengelo vergeleken met de Bronckhorst en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Hengelo waar ligt dat?

Woningen te koop Hengelo

Wil je een huis kopen in Hengelo? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hengelo . Er staan momenteel 13 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hengelo alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hengelo.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hengelo. Zoek je huurwoning in Hengelo? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hengelo

Starterswoningen in Hengelo zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hengelo zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hengelo zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hengelo? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hengelo

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hengelo is 3.018 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.953 euro).

Leeftijden Hengelo

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hengelo vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Hengelo

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Hengelo? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Hengelo

Hengelo Keijenborg Veldhoek Verspreide huizen Keijenborg Verspreide huizen Dunsborg Verspreide huizen Hengelo en Noordink Verspreide huizen Bekveld en Gooi Verspreide huizen Varssel Verspreide huizen Zuidelijk bosgebied