logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Zandvoort

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Zandvoort met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Zandvoort

Zandvoort is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 17.542 inwoners. Momenteel staan er 79 woningen te koop en zijn er recent 134 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zandvoort. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 422.652.

Woningen te koop 79
Woningen recent verkocht 134
Gemiddelde vraagprijs € 759.219
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 422.652
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Zandvoort

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zandvoort is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zandvoort moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zandvoort.

Woningen recent verkocht in Zandvoort

Er zijn recent 134 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zandvoort. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zandvoort.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zandvoort. Een galerijflat in Zandvoort komt het meest (25%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zandvoort

In Zandvoort wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zandvoort

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zandvoort (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Zandvoort

Starterswoningen in gemeente Zandvoort zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Zandvoort zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Zandvoort zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Zandvoort? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Zandvoort

Wil je een huis kopen in gemeente Zandvoort? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Zandvoort . Er staan momenteel 79 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zandvoort alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zandvoort.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Zandvoort. Zoek je huurwoning in gemeente Zandvoort? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Zandvoort

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zandvoort is 5.633 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (5.349 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Zandvoort

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zandvoort vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Zandvoort

De gemeente Zandvoort telt 2 plaatsen.

Bentveld Zandvoort

Wijken van Zandvoort

Zandvoort bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.