De Huizenmarkt gemeente Zandvoort (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Zandvoort

Woningmarkt Zandvoort

Zandvoort is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 16.935 inwoners. Momenteel staan er 107 woningen te koop en zijn er recent 133 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zandvoort. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 422.652.

Woningen te koop 107
Woningen recent verkocht 133
Gemiddelde vraagprijs € 757.645
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 422.652
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Zandvoort

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zandvoort is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zandvoort moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zandvoort.

Woningen recent verkocht in Zandvoort

Er zijn recent 133 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zandvoort. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zandvoort.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zandvoort. Een galerijflat in Zandvoort komt het meest (26%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zandvoort

In Zandvoort wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zandvoort

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zandvoort (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zandvoort
Binnenring: Nederland

Zandvoort waar ligt dat?

Woningen te koop Zandvoort

Wil je een huis kopen in Zandvoort? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zandvoort . Er staan momenteel 107 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zandvoort alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zandvoort.

Bekijk hier alle koopwoningen in Zandvoort. Zoek je huurwoning in Zandvoort? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Zandvoort

Starterswoningen in Zandvoort zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Zandvoort zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zandvoort zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zandvoort? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zandvoort

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zandvoort is 5.344 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (5.105 euro).

Leeftijden Zandvoort

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zandvoort vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Zandvoort

De gemeente Zandvoort telt 2 plaatsen.

Bentveld Zandvoort

Alle wijken van Zandvoort

Zandvoort bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.