Gemeente Zandvoort

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zandvoort

Een eerste blik op Zandvoort

Zandvoort is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 16.935 inwoners. Momenteel staan er 112 woningen te koop en zijn er recent 155 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Zandvoort. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 980.743 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 112
Woningen recent verkocht 155
Gemiddelde vraagprijs € 980.743
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Zandvoort

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zandvoort is 39 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Zandvoort kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Zandvoort

Er zijn recent 155 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zandvoort. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zandvoort.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zandvoort. Een galerijflat in Zandvoort komt het meest (28%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zandvoort

In Zandvoort wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zandvoort

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zandvoort (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zandvoort
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Zandvoort

Wil je een huis kopen in Zandvoort? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zandvoort . Er staan momenteel 112 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zandvoort alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zandvoort.

Zoek je huurwoning in Zandvoort? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Zandvoort.

Huizenprijzen in Zandvoort

Starterswoningen in Zandvoort zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zandvoort zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zandvoort zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zandvoort? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zandvoort

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zandvoort is 5.251 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.992 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Zandvoort is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Zandvoort

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zandvoort vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Zandvoort

De gemeente Zandvoort telt 2 plaatsen.

Bentveld Zandvoort

Alle wijken van Zandvoort

Zandvoort bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen