logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Zandvoort

Begrijp de huizenprijzen in Zandvoort met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Zandvoort

Zandvoort is een plaats in de gemeente Zandvoort. Deze plaats telt volgens het CBS 17.542 inwoners. Momenteel staan er 70 woningen te koop en zijn er recent 130 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zandvoort. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 679.604 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 70
Woningen recent verkocht 130
Gemiddelde vraagprijs € 679.604
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Zandvoort

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zandvoort is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zandvoort moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zandvoort.

Woningen recent verkocht in Zandvoort

Er zijn recent 130 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zandvoort. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zandvoort.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zandvoort. Een galerijflat in Zandvoort komt het meest (26%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zandvoort

In Zandvoort wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zandvoort

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zandvoort (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Zandvoort

Starterswoningen in Zandvoort zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Zandvoort zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zandvoort zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Zandvoort? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Zandvoort

Wil je een huis kopen in Zandvoort? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zandvoort . Er staan momenteel 70 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zandvoort alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zandvoort.

Bekijk alle koopwoningen in Zandvoort. Zoek je huurwoning in Zandvoort? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Zandvoort

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zandvoort is 5.603 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (5.322 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Zandvoort

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zandvoort vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Zandvoort

Zandvoort bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.