Huizenmarkt Brakel in Brakel (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Brakel

Woningmarkt Brakel

Brakel is een buurt in de wijk Brakel en plaats Brakel binnen de gemeente Zaltbommel. Deze buurt telt volgens het CBS 7.945 inwoners. Momenteel staan er 9 woningen te koop en zijn er recent 26 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Brakel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 465.004 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 9
Woningen recent verkocht 26
Gemiddelde vraagprijs € 465.004
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Brakel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Brakel is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Brakel moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Brakel.

Woningen recent verkocht in Brakel

Er zijn recent 26 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Brakel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Brakel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Brakel. Een eengezinswoning in Brakel komt het meest (79%) voor. Daarna komt een galerijflat met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Brakel

In Brakel wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Brakel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Brakel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Brakel
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Brakel

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Brakel vergeleken met de Zaltbommel en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Brakel waar ligt dat?

Woningen te koop Brakel

Wil je een huis kopen in Brakel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Brakel . Er staan momenteel 9 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Brakel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Brakel.

Bekijk hier alle koopwoningen in Brakel. Zoek je huurwoning in Brakel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Brakel

Starterswoningen in Brakel zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Brakel zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Brakel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Brakel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Brakel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Brakel is 3.001 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.166 euro).

Leeftijden Brakel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Brakel vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Brakel

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Brakel. De buurt zelf valt binnen de wijk Brakel in de gemeente Zaltbommel.

Brakel Poederoijen Aalst Zuilichem De Rietschoof Verspreide huizen in de polder Aalst Verspreide huizen in de polder Poederoijen Verspreide huizen in de polder Brakel Verspreide huizen in het Munnikenland Verspreide huizen in de polder Zuilichem en omgeving

Alle straten van Brakel

Brakel bestaat uit 40 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.