Huizenprijzen en de huizenmarkt in Assendelft

Begrijp de huizenprijzen in Assendelft met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Assendelft

Assendelft is een plaats in de gemeente Zaanstad. Deze plaats telt volgens het CBS 154.820 inwoners. Momenteel staan er 90 woningen te koop en zijn er recent 170 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Assendelft. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 524.721 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 90
Woningen recent verkocht 170
Gemiddelde vraagprijs € 524.721
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Assendelft

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Assendelft is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Assendelft moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Assendelft.

Woningen recent verkocht in Assendelft

Er zijn recent 170 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Assendelft. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Assendelft.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Assendelft. Een eengezinswoning in Assendelft komt het meest (70%) voor. Daarna komt een portiekflat met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Assendelft

In Assendelft wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Assendelft

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Assendelft (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Assendelft

Starterswoningen in Assendelft zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Assendelft zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Assendelft zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Assendelft? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Assendelft

Wil je een huis kopen in Assendelft? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Assendelft . Er staan momenteel 90 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Assendelft alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Assendelft.

Bekijk alle koopwoningen in Assendelft. Zoek je huurwoning in Assendelft? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Assendelft

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Assendelft is 4.106 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.815 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Assendelft

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Assendelft vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Assendelft

Assendelft bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.