logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Wormerland

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Wormerland met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Wormerland

Wormerland is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 16.612 inwoners. Momenteel staan er 41 woningen te koop en zijn er recent 47 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wormerland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 345.690.

Woningen te koop 41
Woningen recent verkocht 47
Gemiddelde vraagprijs € 538.335
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 345.690
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Wormerland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wormerland is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wormerland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Wormerland.

Woningen recent verkocht in Wormerland

Er zijn recent 47 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wormerland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wormerland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wormerland. Een eengezinswoning in Wormerland komt het meest (60%) voor. Daarna komt een portiekflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wormerland

In Wormerland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Wormerland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Wormerland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Wormerland

Starterswoningen in gemeente Wormerland zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Wormerland zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Wormerland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Wormerland? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Wormerland

Wil je een huis kopen in gemeente Wormerland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Wormerland . Er staan momenteel 41 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wormerland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wormerland.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Wormerland. Zoek je huurwoning in gemeente Wormerland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Wormerland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wormerland is 4.605 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.265 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Wormerland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wormerland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Wormerland

De gemeente Wormerland telt 5 plaatsen.

Jisp Oostknollendam Spijkerboor Wijdewormer Wormer

Wijken van Wormerland

Wormerland bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.