logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Tiel

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Tiel met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Tiel

Tiel is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 42.604 inwoners. Momenteel staan er 72 woningen te koop en zijn er recent 246 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Tiel. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 264.415.

Woningen te koop 72
Woningen recent verkocht 246
Gemiddelde vraagprijs € 410.081
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 264.415
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Tiel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Tiel is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Tiel moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Tiel.

Woningen recent verkocht in Tiel

Er zijn recent 246 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Tiel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Tiel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Tiel. Een eengezinswoning in Tiel komt het meest (56%) voor. Daarna komt een galerijflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Tiel

In Tiel wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Tiel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Tiel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Tiel

Starterswoningen in gemeente Tiel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Tiel zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Tiel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Tiel? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Tiel

Wil je een huis kopen in gemeente Tiel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Tiel . Er staan momenteel 72 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Tiel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Tiel.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Tiel. Zoek je huurwoning in gemeente Tiel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Tiel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Tiel is 3.478 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.375 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Tiel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Tiel vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Tiel

De gemeente Tiel telt 5 plaatsen.

Kapel Avezaath Kerk Avezaath Tiel Wadenoijen Zennewijnen

Wijken van Tiel

Tiel bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.