Huizenmarkt Molenpolder in Tienhoven (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Molenpolder

Woningmarkt Molenpolder

Molenpolder is een buurt in de wijk Tienhoven en plaats Tienhoven binnen de gemeente Stichtse Vecht. Deze buurt telt volgens het CBS 1.750 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Molenpolder. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 614.727 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 614.727
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Molenpolder

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Molenpolder is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Molenpolder moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Molenpolder.

Woningen recent verkocht in Molenpolder

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Molenpolder. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Molenpolder.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Molenpolder. Een bungalow in Molenpolder komt het meest (50%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 31% het meest voor.

Gezinssamenstelling Molenpolder

In Molenpolder wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Molenpolder

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Molenpolder (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Molenpolder
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Molenpolder

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Molenpolder vergeleken met de Stichtse Vecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Molenpolder waar ligt dat?

Woningen te koop Molenpolder

Wil je een huis kopen in Molenpolder? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Molenpolder . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Molenpolder alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Molenpolder.

Bekijk hier alle koopwoningen in Molenpolder. Zoek je huurwoning in Molenpolder? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Molenpolder

Starterswoningen in Molenpolder zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Molenpolder zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Molenpolder zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Molenpolder? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Molenpolder

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Molenpolder is 5.906 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.676 euro).

Leeftijden Molenpolder

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Molenpolder vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Molenpolder

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Molenpolder. De buurt zelf valt binnen de wijk Tienhoven in de gemeente Stichtse Vecht.

Molenpolder Bethunepolder-Noord Tienhoven-Oud Maarsseveen

Alle straten van Molenpolder

Molenpolder bestaat uit 5 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.