Huizenmarkt Steenbergen-Centrum in Steenbergen (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Steenbergen-Centrum

Woningmarkt Steenbergen-Centrum

Steenbergen-Centrum is een buurt in de wijk Steenbergen en plaats Steenbergen binnen de gemeente Steenbergen. Deze buurt telt volgens het CBS 13.935 inwoners. Momenteel staan er 22 woningen te koop en zijn er recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Steenbergen-Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 317.817 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 22
Woningen recent verkocht 24
Gemiddelde vraagprijs € 317.817
Percentage gezinnen met kinderen 26%

Verkoopduur woningen in Steenbergen-Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Steenbergen-Centrum is 35 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Steenbergen-Centrum kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Steenbergen-Centrum

Er zijn recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Steenbergen-Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Steenbergen-Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Steenbergen-Centrum. Een eengezinswoning in Steenbergen-Centrum komt het meest (44%) voor. Daarna komt een galerijflat met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Steenbergen-Centrum

In Steenbergen-Centrum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Steenbergen-Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Steenbergen-Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Steenbergen-Centrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Steenbergen-Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Steenbergen-Centrum vergeleken met de Steenbergen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Steenbergen-Centrum waar ligt dat?

Woningen te koop Steenbergen-Centrum

Wil je een huis kopen in Steenbergen-Centrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Steenbergen-Centrum . Er staan momenteel 22 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Steenbergen-Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Steenbergen-Centrum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Steenbergen-Centrum. Zoek je huurwoning in Steenbergen-Centrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Steenbergen-Centrum

Starterswoningen in Steenbergen-Centrum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Steenbergen-Centrum zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Steenbergen-Centrum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Steenbergen-Centrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Steenbergen-Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Steenbergen-Centrum is 2.905 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.727 euro).

Leeftijden Steenbergen-Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Steenbergen-Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Steenbergen-Centrum

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Steenbergen-Centrum. De buurt zelf valt binnen de wijk Steenbergen in de gemeente Steenbergen.

Steenbergen-Centrum Welberg Steenbergen-Zuid Steenbergen-Noord Industrieterrein Reinierpolder Graaf Hendrik- en Triangelpolder Westelijke polders Het Oudland

Alle straten van Steenbergen-Centrum

Steenbergen-Centrum bestaat uit 91 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.