logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Staphorst

Begrijp de huizenprijzen in Staphorst met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Staphorst

Staphorst is een plaats in de gemeente Staphorst. Deze plaats telt volgens het CBS 17.628 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 34 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Staphorst. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 426.226 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 34
Gemiddelde vraagprijs € 426.226
Percentage gezinnen met kinderen 46%

Verkoopduur woningen in Staphorst

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Staphorst is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Staphorst moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Staphorst.

Woningen recent verkocht in Staphorst

Er zijn recent 34 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Staphorst. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Staphorst.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Staphorst. Een eengezinswoning in Staphorst komt het meest (66%) voor. Daarna komt een galerijflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Staphorst

In Staphorst wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Staphorst

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Staphorst (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Staphorst

Starterswoningen in Staphorst zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Staphorst zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Staphorst zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Staphorst? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Staphorst

Wil je een huis kopen in Staphorst? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Staphorst . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Staphorst alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Staphorst.

Bekijk alle koopwoningen in Staphorst. Zoek je huurwoning in Staphorst? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Staphorst

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Staphorst is 2.597 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.864 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Staphorst

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Staphorst vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Staphorst

Staphorst bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.