De Huizenmarkt in Staphorst (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Staphorst

Woningmarkt Staphorst

Staphorst is een plaats in de gemeente Staphorst. Deze plaats telt volgens het CBS 23.450 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Staphorst. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 414.280 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 17
Gemiddelde vraagprijs € 414.280
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Staphorst

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Staphorst is 36 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Staphorst kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Staphorst

Er zijn recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Staphorst. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Staphorst.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Staphorst. Een eengezinswoning in Staphorst komt het meest (63%) voor. Daarna komt een galerijflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Staphorst

In Staphorst wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Staphorst

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Staphorst (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Staphorst
Binnenring: Nederland

Staphorst waar ligt dat?

Woningen te koop Staphorst

Wil je een huis kopen in Staphorst? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Staphorst . Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Staphorst alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Staphorst.

Bekijk hier alle koopwoningen in Staphorst. Zoek je huurwoning in Staphorst? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Staphorst

Starterswoningen in Staphorst zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Staphorst zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Staphorst zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Staphorst? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Staphorst

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Staphorst is 2.683 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.633 euro).

Leeftijden Staphorst

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Staphorst vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Staphorst

Staphorst bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.